Kokeilussa: Hotelli Savonia (Kuopio)

Huoneesta löytyi kaksi erillistä sänkyä

Viime viikonloppuna perjantain ja lauantain välisenä yönä kävin yöpymässä Kuopiossa hotelli Savoniassa joten kirjoitetaan tänne hieman kokemuksia millainen hotelli oli kyseessä.

Hotelli Savonia sijaitsee tätä kirjoittaessa osoitteessa Sammakkolammentie 2, 70200 Kuopio. Syyt miksi päädyin valitsemaan tämän hotellin yöpymispaikaksi oli edullinen hinta (viime viikonloppuna hinta oli ainoastaan 84 euroa yö, sisältäen aamupalan) ja omia menojani ajatellen hyvä sijanti.

Hotellihuone oli perus hyvää tasoa. Kaksi sänkyä, pieni mutta asiansa ajava televisio, pieni sohva ja sohvapöytä, pöytä ja tuoli sekä matalampi sivutaso pöydän vieressä. Omaan tarpeeseen täältä löytyi kaikki välttämättömyydet, mutta pieni jääkaappi huoneessa olisi ollut mukava lisä omien ruokien ja juomisen säilömiseen. Kuitenkin kun ottaa huomioon huoneen edullisuuden niin en ihmettele että aivan jokaiseen huoneeseen ei ole mitään minijääkaappeja hankittu 🙂

Huoneessa oli myös televisio, työpöytä ja matalampi taso, sohva sekä sohvapöytä.

Hotellin käytävästä ja yleisilmeestä tuli mieleen vahvasti oppilaitosmaiset vibat mutta se selittynee sillä että se myös on sitä. Ilmeisesti täällä rakennuksessa pyörii Savon ammattiopiston matkailu- ja ravitsemusalan koulutusyksikkö. Toisin sanoen käytävillä pyöriessä ei ehkä niin hotellimaiset fiilikset synny mutta asialla ei ainakaan itselleni ole niin suurta merkitystä sillä en kovin paljoa käytävillä pyöriskellyt.

Aamupala oli toimiva ja ajoi hyvin asiansa. Leipää oli yhtä sorttia, lisäksi oli karjalanpiirakoita (vai mitä lie riisipiirakoita ne ovatkaan ne mitkä ovat pienempiä), pekonia, munakasta yms. Koska itse olen pääsääntöisesti kasvisruokailulinjaa vetänyt pitäydyin leivässä ja piirakoissa sekä niiden päälle tulevissa täytteissä. Tarjoilussa löytyi myös muroja ja jogurttia, hedelmiä, kahvia ja kahvileipää.

Käytävän näkymistä syntyy mielikuva oppilaitokseta
´Käytävällä löytyi piste missä oli mikro (kaapissa), vedenkeitin ja joku ilmeisesti kylmäkaappi tjsp. Lisäksi täältä löytyi kertakäyttöastioita ja teetä.

Mikä hieman olisi voinut olla parempi hotellilla oli sen ulko-ovella oleva ovikello. Kun siitä painoi ei kuullut kovin selkeästi mitä kaiuttimesta kuuluu kun ulkona tiestä tuleva melu peitti alleen kaiuttimen äänen. Toivottavasti tähän saadaan jatkossa hieman kovemmin kuuluva kaiutin 🙂

Myös paremmin paikallaan pysyvä petauspatja olisi mukava piirre. En tiedä pyörinkö vain sängyssä niin paljon mutta petari meinasi lähteä aina valumaan reunan yli ja sitä tuli useammankin kerran korjattua takaisin paikalleen. Onko muilla samanlaisia ongelmia tai olisiko itselläkään ollut jos olisin ollut toisessa sängyssä, en tiedä.

Kokonaisuutena Hotelli Savoniasta jäi kuitenkin selkeästi peruspositiiviset fiilikset ja sen hinta-laatu-suhde on kohdallaan. Jos etsinnässä on edullinen hotellimajoitus Kuopiossa realistisilla odotuksilla mitä edullisella hinnalla saa niin on tämä asiansa ajava paikka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.