Perjantaipullo: Hiisi väki

Panimo Hiiden Väki on 4,4 % vahvuinen pilsner. Sen EBC on 7 ja IBU-arvo on 30. Lisää tietoja löytää oluesta löytää Panimo Hiiden kotisivuilta (katso täältä).

Etiketti on omaperäinen, erottuva ja toimiva. Pullon aukaistua löytää hiivaisan tuoksun joka tuoppiin kaadettuna säilyy hyvin mukana. Vaahtoavuus on runsasta mutta ei kuitenkaan sellaista etteikö sen käyttäymistä voisi ennakoida joten tuoppiin kaato ottaa hetken aikaa mutta ei kovin suurta varovaisuutta vaadi.

Olut on samea eikä sen väri erityisesti omaa silmääni miellytä, mutta onneksi suutuntuma on väriä miellyttävämpi. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pehmeä aavistuksen pistävällä sivujuonteella. Maku on kuivahko mutta raikas ja sitruksinen ja siinä on hiivaisan olemuksensa kanssa simamaisia piirteitä. Toimiva olut.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti vaikkapa jonkinsorttista Indie Rockia, esim. Decades – Get me home tai Ruthie – The Tide.

Leave a Reply

Your email address will not be published.