Tuulilasinpyyhkijä vaihtoon

Bosch 450 U sopi Mini Cooperiini

Viikonloppuna havahduin huomaamaan että autoni tuulilasinpyyhkijästä on tullut onneton ja toimivuus alkoi jo kääntymään negatiivisen puolelle – pyyhkiessä vettä pois levitti pyyhkijänsulka ainoastaan veden leveämmälle alueelle jättäen pyyhkimisen jälkeen vain huonomman näkyvyyden. Kuten arvata saattaa ei se kovin hyväksi ole liikenteessä joten asia tarvitsi pikaista korjaamisliikettä.

Onnena onnettomuudessa sain vänkärin puoleisen tuulilasin pyyhkijän napattua irti ja laitettua sen kuljettajan puolelle. Näkyvyys parantui samantien. Lähelläni on kuitenkin Neste josta kävin kyselemässä josko sieltä löytyisi sopivaa pyyhkijänsulkaa jotta saan molemmalle puolelle hyvän näkyvyyden. Onneksi sieltä löytyi oikeanlaisen sulka ja pääsin irroittamaan kuskin puolelle laittamani ehjän sulan takaisin vänkärin puolelle ja kuljettajan puolelle sitten tuli uusi tuliterä Bosch Twin 450 U.

En tiedä onko näissä yhtään mitään eroa edullisen ja merkkituotteen välillä, mutta ainakin tällä tuntui pyyhkiminen käyvän hyvin. Muutenkin tämän hintaluokan tuotteessa (olikohan 13 euroa) ei paljon tule tunnetta että hirveästi tarvetta olisi saada säästettyä, joten nyt on uusi tuliterä pyyhkijänsulka käytössä kuljettajan puolella ja vanha toimiva yhä vänkärin puolella.

Ilahduttavaa kyllä, Mini Cooperissa on ainakin tässä 2002 mallissa tämä helposti kiinnitettävissä oleva osa. Muistan joskus vuonna nakki ja kirves kun Nissan Micraan tai johonkin muuhun omistamaani autoon koetin vaihtaa sulkaa ja sen kanssa sai tapella parikymmentä minuuttia ilman että sulkaa edes sai paikalleen. Tämän napsauttaminen paikalleen oli kuitenkin helppoa ja vaivatonta eikä tätä tarvinnut minuuttia tai paria kauempaa ihmetellä kun sen sain paikalleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.