Kuvia Ifolorilta

Ifolorilta on edullista tilata isompiakin pinoja kuvia. Pinossa on viime kuussa otetuista kuvista tehty tilaus.

Olen suunilleen vuoden ajan pitänyt tapanani vaihtaa jääkaappini oveen aina uudet valokuvat kerran kuukaudessa siten että edellisen kuukauden kuvia on aina jääkaapin ovessa seuraavien kuvien vaihtoon saakka.

Aikaisemmin olen tulostanut valokuvia kotonani Canon Pixma Pro 10s -tulostimella (sitä ennen Canon Pixma Pro 100s -tulostimella, lue täältä) mutta parin viime kuukauden ajan olen alkanut tilaamaan isomman määrän kuvia kerralla suoraan Ifolorilta.

Jääkaapin oveen mahtuu 27 kpl kymppikuvia – 15 pystykuvaa ja 12 vaakakuvaa joten mistään kovin suurista määristä kuvia ei ole kyse. Kuitenkin pidän valokuvien ottamisesta ja olen huomannut että paperinen kuva on vain niin paljon mukavampi käpisteltävä kuin tietokoneella verkkolevyllä pyörivät kuvat joten päätin testata Ifolorin kuvapalvelun kuvien laatua. Miksi suotta tulostaa vain 27 kuvaa kuukaudessa kun kerralla voi tilata reilusti yli satakin kuvaa huokeaan hintaan.

Nyt olen muutaman kerran kuvia sieltä tilannut ja olen tullut tulokseen että laatu on ollut omaan käyttööni sopiva ja hintakin on todella edullinen. Normaalisti Ifolorilla kymppikuvat on 0,18 snt ja tarjouksessa useasti 0,09 senttiä per kuva joten kotona tulostamalla ei oikein pääse näin huokeisiin tulostuskustannuksiin kun helposti edullisimmatkin tulostuspaperit jo maksavat sen mitä Ifolorin kuvat. Tulostaessa paperin lisäksi tietenkin menee vielä rahaa musteisiin, joten isompia kuvamääriä tulostettaessa taloudellisesti on ollut merkittävästi järkevämpää tilata kuvat kotiin kannettuna kuin itse niitä printtailla.

Kotona printtaamisessa isoina etuina on tietenkin se että voin valita millaiselle tulostuspaperille kuvani tulostan ja se että saan kuvat heti katsottavaksi. Ifolorin paperi on merkittävästi ohuempaa kuin monet paperit joita itse olen kotonani käyttänyt, mutta kuitenkin sellaista että siinä ei ole ollut mitään suurempaa valittamista. Ainoa mikä voisi olla parempaa olisi se että kuvat eivät “kaareutuisi” hieman sisäänpäin, mutta jos kuvia pitää albumeissa niin tätä ongelmaa tuskin tulee. Tällä hetkellä kuvani ovat valokuvalaatikossa (lue täältä) ja nyt kun olen innostunut kuvia tilaamaan isompia määriä laitoin myös kaksi uutta laatikkoa tilaukseen.

Ifolorin käyttämä paperi (ainakin vajaa kaksi vuotta sitten kun asiakaspalvelusta sitä kysyin) on Fujin Crystall Archive paperia (13-koko: Crystall Archive Supreme) joten uskoisin että kuvat ovat vielä vuosikymmenienkin päästä ainakin paperinsa osalta kunnossa.

Kokonaisuutena olen ollut tyytyväinen kuvien ja paperin laatuun. Laatu yhdistettynä sopivaan hintaan on luultavaa että jatkossakin tulen tekemään joka kuukausi tilauksen edellisen kuukauden valituista kuvista, koska paperikuva on jotain mikä tuottaa paljon enemmän iloa kuin yksikään tietokoneen syövereissä pyörivä kuva. Viime kuun puolelta kehitykseen meni 330 kpl, joten saapa nähdä kuinka paljon ensi kuussa uusia kuvia löytää tiensä paperille 🙂

Koska tässäkin tekstissä on positiivista tekstiä jostain firmasta ja tuotteesta, on hyvä vielä mainita loppuun että tämä teksti ei ole Ifolorin tai kenenkään muunkaan sponsoroima, joten aivan omilla rahoilla olen täältä kaikki tilaukseni tehnyt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.