Perjantaipullo: Shepherd Neame Christmas Ale

Englantilaisen Shepherd Neamen panimon Christmas Ale on 7,0 % vahvuinen stong ale. Katkeroaineita siinä on 26.0 EBU ja kantavierrettä 16.4 °P. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta (katso täältä). Olut kuuluu tämän kirjoittamisen hetkellä Alkon vakiovalikoiman tuotteisiin.

Pienimuotoisesti jouluisa etiketti ei varsinaisesti nopealla vilkaisulla erotu kovin jouluisana, mutta tarkemmin katsoessa siitä jouluisan tunnelman erottaa. Olut ei kuohua juuri lainkaan tuoppiin kaadettaessa joten kaataminen on nopeaa ja vaivatonta. Tuopissa oluen meripihkainen sävy pääsee kauniisti esiin.

Tuoksu on miellyttävän makea ja yrttinen. Suutuntuma on sopivasti pistävä ja keskitäyteläinen (vaikkakin Alkon mukaan se on täyteläinen). Maussa on yrttisyyttä ja makeaa karamellisuutta. Miellyttävä maku eikä erottuva vahvahko alkoholin tuntu korostu liiaksi joten kyllä tätä mieluusti nauttii tuopin tai vaikka toisenkin.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Raskasta joulua – Mielenrauhaa tai Johanna Kurkela – Varpunen jouluaamuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.