Hyvää alkanutta uutta vuotta!

Uusi vuosi vaihtui Kirkkonummella

Vuosi vaihtui leppoisissa merkeissä

Vuosi vaihtui jo muutama päivä takaperin, mutta vihdoin tänne blogiinkin saan aikaiseksi kirjoitella lyhyesti katsausta viime kuukauteen ja hieman myös yleisesti koko viime vuoteen.

Uuden vuoden vietin tänä vuonna Kirkkonummella muutaman hengen porukassa. Päivä ja ilta ennen sitä tuli vietettyä hengaillen Espoossa hieman isommalla porukalla josta sitten illasta suuntasin kaverin kanssa Kirkkonummelle. Päivä ja ilta meni oikein mukavasti ja rennosti hengaillen ja puolen yön aikaan tuli pihassa käytyä katsomassa rakettien ampumista. Seuraavana päivänä tulikin nukuttua pitkälle ja varmaankin joskus yhden jälkeen päivällä vasta heräilin 😀

Varsinaisia uuden vuoden lupauksia ei tullut tehtyä, mutta kuitenkin vuoden jo vaihduttua mietin että voisin tänä vuonna pyrkiä paastoamaan useammin kuin aikaisemmin. Paastoaminen on ollut itselläni todella harvinaista ja ensimmäisen kerran paastosin vasta helmikuussa 2021 eikä sen jälkeenkään ole kovin montaa kertaa tullut moista tehtyä. Ehkä tänä vuonna saisin useammankin kerran paastottua!

Harrastuksia ja muutenkin tavallista arkea

Viime vuosi oli kokonaisuudessaan mukava ja tapahtumarikas ja elämä rullasi mukavasti tasaisesti eteenpäin arjen kulkiessa ilman suuria ihmeitä. Töitä tuli tehtyä etänä kotoa käsin, seurakuntaelämä oli aktiivista ja harrastuksillekin jäi jonkin verran aikaa.

Elokuvien katsominen jäi harmillisen vähälle kaiken muun kiireen vuoksi eikä viime vuonna tullut katsottua kuin ainoastaan 124 elokuvaa. Tosin, viime vuonna katselin jonkin verran taas sarjojakin joten sekin osittain selittää vähäistä elokuvien katsontaa. Toivottavasti tänä vuonna jää jälleen enemmän aikaa myös elokuville 🙂

Viime vuoden kuunnelluimmat artistit , levyt ja kappaleet olivat monilta osin yllättäviä – ainoastaan Bad Religion vanhana tuttuna jatkaa listalla korkealla sijalla

Musiikkia tuli sävellettyä todella vähän viime vuonna, mutta sain kuitenkin sävellettyä edes seuraavan albumin kappaleet. Mikäli en tule tulokseen että ne on täyttä roskaa ja päätä jättää niitä julkaisematta sen vuoksi, olisi tämän vuoden puolella tarkoitus saada seuraava Painless Destiny -albumi ulos. Saapa nähdä iskeekö itsekritiikki vai annanko vain asian olla ja julkaisen albumin ulos. Kuten aina ennenkin, välillä ne kuulostaa omaan korvaan ihan mukiinmenevältä ja toisinaan tulee tulokseen että kappaleet on aivan kauheita, tylsiä ja mitäänsanomattomia eikä niissä ole mitään miksi niitä kannattaisi julkaista. Tuttu tunne joka tulee aina jos vähänkään jää albumin julkaisun kanssa vatuloimaan 😀

Pianoa tuli kyllä soitettua kohtalaisen paljon viime vuoden puolella ja lauleskeltuakin tuli joten musiikki soittoharrastuksena ei ole onneksi kokenut katoamista, se on vain ainakin väliaikaisesti muuttanut muotoaan enemmän livenä soittamiseen säveltämisen sijaan.

Valokuvia tuli viime vuoden puolella otettua paljon. Lisäksi vuoden loppua kohden innostuin niitä alkaa tilailemaan isoissa määrin myös paperikuviksi ja tulipa eilen taas laitettua Ifolorilta tilaukseen joulukuun puolelta 281 valokuvaa. Toivottavasti kuvat tulevat postissa jo tällä viikolla 🙂

Vanhojen harrastuksien lisäksi innostuin viime vuoden puolella videokuvaamisesta enemmänkin. Tosin, videokuvaus johon erityisen paljon innostuin on ollut kotivideoiden kuvaamista. Ostin viime vuonna keväällä halpisvideokameran, Sony CX240:n (lue täältä) ja se onkin siitä asti ollut päivittäisessä käytössä. Kotivideoita on tullut kuvailtua paljon ja niistä tehtyä koostevideoita jo useita. Väittäisin että Sony CX240 on ollut luultavasti merkittävin ja parhain teknologiaostokseni mitä olen koskaan tehnyt. Väittämä kuulostaa varmaankin absurdilta sillä teknisestihän kyseessä ei ole mikään erityisen hyvä vekotin, mutta asia jota ei teknisistä spekseistä näe on sen tuottama hauskuus ja lisäarvon tuottaminen omaan elämään. Videoita on vain yksinkertaisesti mukavaa kuvailla, tehdä niistä koosteita ja katsella yhdessä kavereiden kanssa. Harmillista että en tätä ole tajunnut jo 10 vuotta sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Viime vuoden puolen hyviin asioihin mahtui myös tammikuussa tekemäni reissu Lappiin (lue täältä). Ulkomailla ei tullut viime vuonna käytyä, mutta edes pieniä reissuja tuli tehtyä Suomessa.

Seurakuntaelämää

Uskonelämässä ja seurakuntatoiminnassakin tuli jotain uutta koettua. Viime vuoden puolella pidin elämäni ensimmäisen saarnan (katso täältä), pidin ensimmäistä kertaa paastoja ja uusia Adventtikirkkoja tuli nähtyä Mikkelissä (lue täältä), Liperissä (katso täältä) sekä Kuopiossa (lue täältä). Juhannuksena kävin myös Nummelan adventtikirkossa. Lisäksi kävin Lohjalla pariin kertaan kirkolla, mutta en kuitenkaan vielä ole käynyt sapatin jumalanpalveluksessa siellä joten toivottavasti tämän vuoden puolella pääsisi senkin kokemaan 🙂 Lisäksi tänäkin vuonna olin mukana myös Nuorten Aikuisten Päivillä tuotantotiimissä (katso täältä).

Kuten jotkut tietävät, olen ollut lapsesta saakka luterilaisen kirkon jäsen mutta viime vuoden marraskuun lopussa tiemme vihdoin erkanivat eri suuntiin. Olen jo muutaman vuoden ajan käynyt Seitsemännen päivän adventisteilla ja olen kokenut sen selkeästi enemmän omaksi kotiseurakunnakseni vaikka virallisena jäsenenä en siellä olekaan.

Luterilaisesta kirkosta eroamisen syynä oli silti pääosin teologiset syyt. En halua enää tukea taloudellisesti sellaista kirkkoa jonka arvomaailma ei pyri seuraamaan Raamattua vaan enemmänkin myötäilee sekuläärisen yhteiskunnan arvoja. Jos kirkon arvopohja ja julkilausumat ovat sellaisia mitkä voisivat olla minkä tahansa humanistisen laitoksen näkökulmia eikä ne enää kirkasta Kristuksen sovitustyötä ja tuo esiin tarvetta parannukseen ja kutsua seuraamaan Jeesusta, mitä virkaa sillä enää silloin on? Sen rahan minkä olen kirkollisveroihin käyttänyt käytän mieluummin jatkossa oman seurakunnan tukemiseen muodossa tai toisessa 🙂

Tästä on hyvä jatkaa uuteen alkaneeseen vuoteen!

Muina lyhyinä mainintoina hyvistä asioista viime vuodelta on se, että pääsin käymään kaksissa häissä sekä yksissä polttareissa.

Lisäksi sain aikaiseksi vihdoin avata toiminimen, Deep Contrast Media (katso täältä). Vielä ei ole tullut tehtyä mitään projektia sillä loppuun saakka, mutta yhtä kaverin projektia ollaan edistetty aina kun aikataulut on olleet kummallekin sopivat. Ehkä tänä vuonna jo tulee ensimmäiset myynnitkin firmalle 😀

Viime vuodelle mahtui monenlaista aktiviteettia joten tästä on hyvä jatkaa kohden alkanutta uutta vuotta 2022. Toivon mukaan jokaisella lukijallakin oli mukava vuodenvaihde ja toivon mukaan viime vuosi oli hyvä mutta toivottavasti tästä tulee vielä parempi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.