Hienoja löydöksiä kotona

Liesituulettimessani on valo! VALO!

Tiedättekö sen tunteen kun olette asuneet samassa asunnossa jo hieman yli neljä vuotta (lue täältä) ja päivänä eräänä alatte perehtymään tarkemmin asunnossa asennettuina oleviin laitteisiin vain huomataksenne että niissä on toiminnallisuutta mitä ette ole aiemmin huomanneet?

Tänään tein mahtavan löydöksen – liesituulettimessani on valo! Ja mikä vielä suurempana yllätyksenä, sen liesituulettimen voi laittaa myös päälle niin että pöhinät vain käy 😀

Koko täällä asumisen aikana ei ole tullut varmaankaan aikaisemmin koskaan pantua merkille että tämä liesituuletin mikä keittiössä on asennettuna on sellainen mikä pitää laittaa manuaalisesti päälle.

Tänään kun mietin että olisi kätevä jos tässä tuulettimessa olisi valo niin huomasin että tässä vekottimessahan on kytkin mistä valo pitäisi saada päälle. Laitoin sitä päälle ja pois kytkimestä mutta mitään ei tapahtunut. Sen jälkeen rupesin tutkailemaan että voisikohan tähän olla jokin erillinen pistorasia tai vastaava mistä tämä pitäisi ensin laittaa kytketyksi, ja kappas kummaa, keittiön nurkassa missä on pistoke joka on laitettu sinne kiinteästi kiinni oli töpselistä irti yksi piuha. Sen kun laitoin pistorasiaan kiinni ja koetin valoa uudemman kerran tuli liesituulettimeen valo. Amazing! 😀

Samalla tutkaillessa tätä härpätintä panin merkille että tässä on mahdollista vääntää myös toista vipua/kytkintä. Sitä kun siirteli niin sai tähän kunnon pöhinät päälle. Kaikki nämä vuodet on liesituuletin tainnut olla siis lähinnä vähemmän kauniina koriste-esineenä eikä se ole varmaan sitten ajanut mitään sille kuuluvia tehtäviä kun en ole sitä laittanut ennen päälle.

Kun näiden ihmeellisten havahtumisien kertomisen vauhtiin on päästy on sama kertoa samaan syssyyn toinenkin samantapainen havainto vuosien varrelta josta en ole varma olenko tänne aiemmin kirjoittanut. Olin joskus miettinyt että olisipa kätevää kun pianossani olisi pölykansi kun aina koskettimien päälle kertyi pölyä.

Olin netistä selaamassa pianon käyttöohjetta kun etsin tietoa mitä liitäntöjä siellä oli takana ilman että joutuisin siirtämään pianoa ja sitä kautta manuaalisesti tarkistamaan liitäntöjä. Siinä sitten käyttöohjeesta tuli huomattua että pianossani on pölykansi. Olin sinä hieman ihmeissäni että hetkonen, missä muka? Tarkemmin kun pianoa tutkaili niin sieltähän se pölykansi löytyi. Pölykansi on sellaista mallia mikä vetäistään pianon sisältä koskettimien päälle enkä vuoteen tai pariin ollut sitä huomannut 😀 Senkin löydös kuului näihin samankaltaisiin riemastuttaviin löytöihin elämän varrelta kuin tämänpäiväinen löydös liesituulettimen osalta 🙂

Tämänkaltaisia löydöksiä tuskin tulisi tehtyä jos käyttöohjeet tulisi luettua, mutta koska olen mies niin eihän laitteiden ohjeisiin voi koskea ennen kuin jotain on rikki tai kun sitä ei ole vain osannut käyttää 😛

On se ihmeellistä tämä elämä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.