Perjantaipullo: Erdinger Schneeweisse

Privatbrauerei Erdinger Weissbräun Erdinger Schneeweisse on 5,6 % vahvuinen vehnäolut jota myydään Alkon vakiovalikoiman tuotteena. Kantavierrettä siinä on 12.7 °P ja katkeroaineita 12.0 EBU. Lisää tietoa löytää Alkon nettisivulta (katso täältä).

Talvisen tunnelman etiketillä varustettu Erdinger Schneeweisse kuohuaa reilummanpuoleisesti tuoppiin kaataessa. Pinnalle muodostuva kermaisa harso kestää pitkän tovin myös tuopissa ja toimii mukavsti niin visuaalisesti kuin makunautinnollisesti. Olut on väriltään kaunis kupariin kallistuva keltainen.

Tuoksusta löytää vehnäistä tuoksua. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja yleisolemus on tukeva. Maku on raikas ja makea sekä vehnäoluelle tyypillisen odotettu vehnäinen vaikkakin keskimääräistä voimakkaammalla olemuksella. Toimiva ja hyvä vehnäolut.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin mm. Nightwish – The Inlander tai Stone Sour – Through the Glass.

Leave a Reply

Your email address will not be published.