Perjantaipullo: Aecht Schlenkerla Eiche

Saksalaisen Heller-Trumin Aecht Schlenkerla Eiche on 8,0 % vahvuinen erikoisolut (savuolut) jota löytää Alkon vakiovalikoiman tuotteena. Siinä on katkeroita 32.0 EBU ja kantavierrettä 19.4 °P. Lisää tietoa löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Pullo on ulkoisesti suhteellisen massaan hukkuvaa sorttia. Toimiva, mutta ei mitenkään erityisesti kovin suuria tunteita herättävä. Pullon aukaistua löytää voimakkaan miellyttävän savun tuoksun joka säilyy hyvin myös tuopissa yhdistettynä makeaan yrttisyyteen.

Kuohuaminen on kohtalaisen runsasta ja pinnalle muodostuu kaunista paksua kermaisaa vaahtoa. Väri on kauniin meripihkainen. Suutuntuma on täyteläinen (tai Alkon sanojen mukaan erittäin täyteläinen) ja pehmeä. Maussa löytyy hyvin savuisa ja yrttinen tuntu eikä selkeästi jälkimakuun nouseva voimakas alkoholin maku käy sekään häiritsemään, vaikkakin aavistuksen kokonaistunnelmasta se rokottaakin. Toimiva ja maistamisen arvoinen olut kuitenkin.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. The Halo Effect – Shadowminds tai Rage of Light – Breaking Infinity.

Leave a Reply

Your email address will not be published.