Kuukausikatsaus tammikuuhun

Saariselkä, Lappi

Kuukausi vaihtui uudeksi mutta maailma jatkoi yhä vain rullaamistaan synkässä, kylmän pimeässä ja lohduttomassa avaruudessa vailla tietoa mitä tuleman pitää. Onneksi Aleksin Blogissa näkymät eivät ole yhtä lohduttomat tai tiedottomassa tilassa vaan on tavalliseen tapaan aika kirjoittaa kuukausikatsaus ja vilkaista hieman taaksepäin mitä mennyt kuukausi piti sisällään.

Oma elämä jatkoi pääsääntöisesti tavallisen arjen ympärillä. Tein töitä ja yhä edelleenkin olin 100 % etätöissä, kirjoitin tätä blogia, välillä kun aikaa oli katsoin myös elokuvia ja sosiaalista elämää tuli vietettyä kohtalaisen paljon myös tammikuussa. Seurakunnan kanssa oli niin pienryhmiä, perjantain sapatin alun raamatuntutkiskeluita kuin myös sapatinpäivän kirkkoja. Mikäpä sen miellyttävämpi tapa viettää aikaa kuin hyvässä seurassa mielenkiintoisia asioita tutkien.

Kuten täältä blogista on voinut lukea lähdin myös kuun loppuvaiheilla reissuun Lappiin Saariselälle. Yhden päivän tein reissusta töitä, mutta sen jälkeen olenkin viettänyt aikaa vapaalla. Tänä vuonna otin viikon vapaata töistä että kerkeän myös päiväsaikaan näkemään Saariselkää. Viime vuonna täällä käydessä maisemia kerkesi näkemään ensisijaisesti vain iltaisin, joten hyvä idea oli loman pito tässä vaiheessa.

Lisää lumista maisemaa

Tammikuun puolella aloitin skarppaamaan unirytmien kuntoon laittamisen suhteen. Unirytmini ovat yleensä enemmän tai vähemmän aivan mitä sattuu, mutta tammikuussa toisesta päivästä alkaen olen herännyt jokaisena aamuna kello kuudelta, olipa arki tai viikonloppu. Tarpeen tullen olen univajetta sitten paikannut päiväunilla, mutta unirytmissä säännöllinen herääminen on tuottanut omaan elämääni moneen osa-alueeseen positiivisia vaikutuksia.

Yksi positiivisista vaikutuksista on se, että olen jokaisena aamuna kerennyt lukea Raamattua ja Raamatun Sanoma -vihkoa. Toinen on se, että olen jälleen saanut jatkettua kolmen päivittäisen tehtävän suorittamista (pl. tietenkin reissussa ollessa).

Kolmen päivittäisen tehtävän suorittamisen ansiosta olen kerennyt saamaan ihmeen paljon aikaiseksi, vaikkakaan jos asiaa matemaattisesti miettii niin kovin suuri ihme se ei sinänsä ole. Jos kuutena päivänä viikossa tekee “jotain pientä” on viikossa saanut aikaan jo 18 pientä asiaa ja kolmessa viikossa 54 erinäistä asiaa. Tietenkin jos reissuun ei olisi tullut lähdettyä olisi kerennyt tällä metodilla hoitamaan siis 72 asiaa jos neljä viikkoa olisi näin toiminut. Jos yksi asia on esim. yhden vetolaatikon hyllyn siivoaminen tai kaapeista löytyvien pahvilaatikoiden tai muiden kassien ja muovipussien lajittelu yksi kerrallaan voi huomata että pienillä askeleilla saa valtavia muutoksia aikaan jo kuukaudessa.

Olen viskonut paljon roskia roskiin, laittanut keskenään samanlaisia asioita yhteen ja samaan loogiseen paikkaan eli esim. kirjoja ei ole siellä sun täällä eri kaapeissa vaan ne ovat kutakuinkin samoissa paikoissa keskenään ja monia roikkumaan jääneitä asioita on tullut saatua edistettyä. Esim. pitkiin maileihin vastaamisiin on tullut tartuttua aktiivisemmin ja myöskin muutaman kotivideonkin sain editoitua, joten aikaisella heräämisellä ja selkeillä pienillä päiväkohtaisilla tavoitteilla saa ihmeitä aikaan!

Mökki ulkoapäin. Kuvassa näkyvä puoli ei ole meidän käytössä vaan mökki on kahdella eri sisäänkäynnillä varustettu ja vuokraamamme puoli on kuvassa kauempana.

Kokonaisuutena tammikuu oli hyvä kuukausi. Siihen mahtui aikaa niin Jumalalle, ystäville, harrastuksille kuin myös lomailulle. Toivon mukaan kaikilla muillakin kuukausi on ollut hyvä ja toivon mukaan alkanut helmikuu on vielä tammikuutakin parempi!

Hyvää alkanutta kuukautta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.