Perjantaipullo: Wieninger Festbier

Saksalaisen Wieningerin Wieninger Festbier on 5,7 % vahvuinen lager. Kantavierrettä löytyy 12.3 °P ja katkeroaineita 21.0 EBU. Olutta löytää Alkon vakiovalikoiman tuotteena (katso täältä).

Pullon etiketti tuo jouluisan tunnelman mieleen mutta kuitenkaan kyseessä ei taida olla mikään jouluolut. Olut vaahtoaa vähäisesti tuoppiin kaadettuna ja pinnalle muodostunut vaahto katoaa myös pian pois eikä siitä kerkeä juurikaan silmillään tai suullaan nauttimaan. Väri oluessa on kullankeltainen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maussa on pieni kepeä pistävyys yrttisessä olemuksessa ja viljaisa maku nousee selvästi esiin. Keskiasteinen humalointi toimii eikä aavistuksen kuiva jälkimakukaan tunnu pahalta. Kokonaisuutena tämäkin on toimiva mutta kohtalaisen tasapaksu olut.

Musiikina menee hyvin mm. Seether ft. Amy Lee – Broken tai Shinedown – Monsters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.