Perjantaipullo: Fat Lizard Fog Fluid

Espoolaisen Fat Lizardin Fog Fluid Hazy Pale Ale on 5,0 % vahvuinen pale ale jota myydään hyvin varustelluissa marketeissa. Omani löysin Koivukylän K-Citymarketista. IBU-arvo oluessa on 45. Lisää tietoja oluesta löytää panimon omalta sivulta (katso täältä).

Tölkki on ulkoisesti tuttua ja turvallista Fat Lizardia. Samankaltainen kuin kaikki muutkin, mutta sopivan erottuva että tämän pystyy nopeasti erottamaan valmistajan monesta muusta tölkistä.

Tuoppiin kaataminen on helppoa ja vaivatonta ja käy lähes yhdessä käden käänteessä sillä vaahtoavuus on kohtalaisen maltillista. Kyllähän se kuohahtaa mutta ei mitenkään ennakoimattomasti tai liiallisesti. Harmillisesti pinnalle muodostuva vaahto katoaa pian jo pois.

Tuoksu on miellyttävän raikas ja sitruksinen. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja siinä on helposti lähestyttävä rento tuntu. Maussa on napakasti kirpeyttä ja reilusti katkeruutta sitruksisessa maussa ja kokonaisuudessa on ipamaista tuntua mutta kokonaisuus pysyy hyvin kasassa. Toimiva olut yksittäisenä tölkkinä nautittuna, useamman jos nauttisi voisi kuivahko olemus nousta jälkimaussa tarpeettoman dominoivaksi.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Lindsay Lohan ft. Nicki Minaj – Back to Me tai Ashlee Simpson – La La.

Leave a Reply

Your email address will not be published.