Perjantaipullo: Stallhagen Bock

Ahvenanmaalaisen Stallhagenin Bock on 5,2 % vahvuinen tumma lager. Sen EBC on 43 ja katkeruus on 19. Oluesta löytää hieman lisää tietoa panimon omilta sivuilta (katso täältä). Olutta myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

Etiketti pullossa tuo itselleni mieleen jouluisen tunnelman vaikka kyseessä ei olekaan jouluolut. Stallhagenilla on kyllä olemassa (tai ainakin ollut) myös Julbock josta täälläkin blogissa on ollut aikoinaan arvio (katso täältä), mutta kenties tuohipukki assosioituu mielessäni automaattisesti jouluksi. Oli miten oli, tyyli on silti toimiva ja etiketti kaunis.

Tuoppiin kaataminen käy vaivatta eikä vaahtoa synny pinnalle juuri lainkaan. Sekin vähäinen vaahto mikä käy pinnalla on pian jo poistunut keskuudestamme. Väri oluessa on kaunis tumma jossa vielä löytyy punertavaa sävyä. Tuoksu on mieto ja hivenen maltainen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maussa on maltaisuutta ja pähkinäistä otetta. Kepeän rento lähestyttävyys yhdistettynä sopivan aromikkaaseen makuun tekee tästä miellyttävästi toimivan nautinnon.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee helposti aavistuksen perusrockia raskaampaa rockia, esim. KoRn – Falling away from me tai Drowning Pool – Tear away.

Leave a Reply

Your email address will not be published.