Perjantaipullo: Great Divide Claymore Scotch Ale

Amerikkalaisen Great Dividen panimon Claymore Scotch Ale on 7,7 % vahvuinen strong ale jota myydään 0,33 tölkkinä. Katkeroita siinä on 21.0 EBU ja kantavierrettä 18.2 °P. Olutta löytyy Alkoissa tilausvalikoiman tuotteena, vaikkakin omani bongasin suoraan hyllystä Vantaan Koivukylän Alkosta. Lisää tietoa oluesta löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Ulkoisesti tölkki on suhteellisen tavallisen oloinen ilman kovin suuria ihmeellisyyksiä. Tölkistä nuuhkaistuna tuoksu ei erityisesti hivellyt hajuaistiani, mutta tuopissa ollessaan alkaa tuoksu saamaan miellyttävää luumuista vivahdetta. Tuoppiin kaataminen on vaivaton operaatio sillä vaahtoavuus on maltillista eikä vaahto kauaa jaksa pinnalla pysyä. Lasissa oluen tumma ja viehättävä sävy pääsee kauniisti esiin.

Suutuntuma on runsas ja täyteläinen ellei jopa erittäin täyteläinen kuten Alko kuvailee. Omassa makumaailmassa täyteläisen ja erittäin täyteläisen raja on vielä hakusessa sillä kovin usein edes täyteläisiä oluita ei tule maisteltua, joten lukjia suhteuttakoon arvioni täyteläisyydestä puhtaasti fiilispohjaiseksi mutu-tuntumaksi.

Maku on sangen miellyttävä. Siinä on hivenen maltaisuutta ja miellyttävää karamellimaista makeutta joka ei kuitenkaan korostu liiaksi. Yhdistettynä hyvin toimivaan pehmeään olemukseen on tämä kokeilemisen arvoinen tuttavuus ja selkeästi edukseen erottuva makunautinto.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti kepää jazzahtavaa tunnelmaa, esim. Diana Krall – Just the way you are tai Jane Monheit – Cheek to cheek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.