Perjantaipullo: Poppels Unmasked New England IPA

Ruotsalaisen Poppels Bryggerin Unmasked New England IPA on 8,5 % vahvuinen IPA. Katkeroaineita siinä on 55.0 EBU ja kantavierrettä 19.8 °P. Vahvuutensa vuoksi olutta saa Suomessa ainoastaan Alkoista joissa sitä löytää tilausvalikoiman tuotteena. Lisää tietoja oluesta löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Tölkki on tylsähkö mutta selkeästi erottuvaa tyyliä. Tuoppiin kippaaminen on vaivatonta sillä vaikka vaahtoavuus onkin kohtalaisen runsasta ei se ole arvaamattomasti käyttäytyvää sorttia. Tuopissa oluesta erottaa hyvin sen kellertävän ruskean sävyn ja samean olemuksen joka ainakaan itselleni ei erityisemmin iske ulkoisesti. Tuoksu sitä vastoin on miellyttävä ja raikkaan hedelmäinen.

Suutuntuma on täyteläinen. Maku on makea ja greippinen ja siinä on hyvä balanssi kirpeyden ja makeuden välillä. Jälkimaku jättää sopivan kuivan olemuksen peräänsä mutta ei missään nimessä tarpeettoman korostuneesti. Hyvä ja toimiva IPA, vaikkakin ulkoinen olemus hieman verottaa parasta kokonaiskokemusta.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti chilliä musiikkia, mm. Disciples ft. bshp – Solid Gold tai Gorgon City, DRAMA – Nobody.

Leave a Reply

Your email address will not be published.