Ensitestissä iPad Mini 6:n kamera

iPad Mini 6th Genin kamera on asiallinen

Muutama sana uudesta iPad Ministä

Eilen posti toi läheisen R-Kioskin pakettiautomaattiin tilaamani uuden iPad Minin, vuoden 2021 mallin eli minin kuudennen generaation. Aikaisemmin käytössäni on ollut kaksi tablettia, iPad Mini 3rd Gen sekä iPad Pro 2nd Gen ja tämän uuden tabletin on tarkoitus korvata ainakin aikaisempi iPad Mini sekä mahdollisuuksien mukaan myös tuo iPad Pro. Käytännössä ainoa mikä määrittää korvaako tämä iPad Pronikin on se että onnistunko tämän näytöltä lukemaan pianoa soittaessa sointuja järkevästi vaiko en.

Ajattelin että aikaisemman iPad Minin ostosta ei olisi ollut kovinkaan montaa vuotta, mutta tutkaillessani asiaa tarkemmin huomasin että tämän 3rd Genin myynti on loppunut jo vuoden 2015 puolella joten aikaisempi tabletti on tullut hommattua luultavasti 2014 tai 2015. Täytyy myöntää että olin yllättynyt että kuinka pitkäikäinen laite on ollut, ottaen huomoioon että olen kuitenkin laitetta käyttänyt vielä tälläkin viikolla YouTuben selailuun.

Ongelmaksi kolmannen generaation laitteessa alkoi vähitellen tulemaan yleinen hitaus netin selaamisessa sekä se että uudemmat ohjelmat eivät enää toimi vanhalla iOS-versiolla. Monet nettisivut ovat todella raskaita tätä nykyä ja yli seitsemän vuotta sitten julkaistu tabletti alkaa jo vähitellen yskimään verkon sivustojen raskaan ikeen alla. Vanha ei enää jaksa samalla tapaa kuin uudemmat sukupolvet joten oli vähitellen aika saattaa tablettivanhus teknologian vanhainkotiin ja antaa nykynuorisolle mahdollisuus osoittaa että aivan kaikki ei ole vielä rappiolla.

Suoraan aurinkoa vasten kuvatessakin saa vielä asiallista jälkeä

Käyttämässäni kolmannen generaation minissä oli tilaa 16 GB. Uudessa vaihtoehtoina oli 64 GB ja 256 GB joista valitsin 256 GB mallin. Aiemmin olen käyttänyt WLAN-versiota, mutta tällä kertaa otin sellaisen mihin saa SIM-kortin sisään jotta on mahdollisuus käyttää nettiä tarpeen niin vaatiessa myös kodin ulkopuolella ilman kännykän kautta tetheringiä. Kännykän kautta tetheröinti on muutenkin asia jonka voi unohtaa, sillä käytössäni on yhä Nokia 3310 (lue täältä).

Tässä postauksessa en mene sen syvemmin tähän iPadiin ja kokemuksiini siitä sillä käyttö on vielä ollut niin vähäistä kuten voi päätellä tämän postauksen ensimmäisestä virkkeestä. Kirjoitan lähiviikkoina lisää tästä itse tabletista ja sen oheislaitteista juttua, mutta ensimmäisenä laitan tänne kuitenkin nähtäväksi valokuvia joita eilen kävin tällä tabletillä ottamassa. Halusin testata onko tämän Minin kamerasta mihinkään joten pidemmittä löpinöittä pistetään satunnaisia kuvia iltakävelyn varrelta nähtäväksi.

Kuvia

Rakeisuutta on havaittavissa isommassa koossa, mutta blogiin sopivassa koossa kuva ajaa asiansa
Keväinen aurinko laskemassa mailleen
Tavalliseen tapaan hyvässä valossa lähes kamera kuin kamera tekee tehtävänsä hyvin
Värit ovat maltilliset vaikkakin hivenen ylikorostuneet omaan silmään
Ylivalottumista ei ole liiemmin häiriöksi
Luultavasti HDR on ollut päällä sillä värit ovat ylikorostuneet
Tässäkin kuvassa värien yliampuvuus on silmiinpistävää
Maltillisempikin väritoisto onneksi onnistuu kuviin tulevan
Minkälaiset ihmiset näitä hajottavat? Tervetuloa Koivukylään.
Tässäkin väritoisto tuntui olevan maltililnen

Loppusanat

Ensituntuman perusteella iPad Mini 6th Genin kamera vaikuttaisi olevan hyvää tasoa ainakin hyvässä valossa. Vielä en ole hämärämmässä kerennyt tällä mitään kuvailemaan, mutta kenties hämäräkuviakin tulee jossain vaiheessa testattua.

On tietenkin oletettavaa että en tästä mitään varsinaista kameraa ole itselleni tekemässä, mutta jos laitteessa on kamera täytyy sitä tietenkin kokeilla jotta näkee mihin kehitys on kehittynyt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.