Perjantaipullo: Duckstein Weizen

Duckstein Weizen on 5,3 % vahvuinen saksalainen vehnäolut. Katkeroita siinä on 12 EBU ja väriarvo on 12 EBC. Lisää tietoa oluesta löytää Sinebrychoffin sivuilta (katso täältä) sekä Alkon sivuilta (katso täältä). Olutta myydään hyvin varustelluissa marketeissa sekä Alkon vakiovalikoiman tuotteena.

Pullo on yksinkertainen ja toimivan tyylikäs. Olut vaahtoaa maltillisen kauniisti kaadettaessa ja tuopissa sen kaunis kuparinen sävy pääsee hyvin esiin. Jossain määrin tämän samea ulkoinen olemus on omaa silmääni tavallista enemmän miellyttävä.

Tuoksu on hyvä ja siinä on makeaa banaanin tuoksua. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja kevyesti terävä ensikosketukseltaan mutta pian suussa tasoittuvaa sorttia. Maussa on tavallista vehnäoluen perustuntua sekä makeaa hedelmäisyyttä. Miellyttävä makukokemus.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. Duffy – Mercy tai Joss Stone – You had me.

Leave a Reply

Your email address will not be published.