Minin jarruissa ongelmaa

Viime viikon keskiviikkona kävin poikkeuksellisesti työpaikalla Pasilassa normaalin etätyön sijaan. Tosin, silloinkin vain osan päivää kävin siellä sillä aamun tein kuitenkin kotoa käsin.

Pasilan reissu ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti sillä auto oli jumahtanut parkkipaikalle tasaiselle maalle. Sitä sitten kaverin kanssa työnsimme ja rukoilimme ja työnsimme kunnes auto vihdoin liikahti parkkiruudusta pois. Auton alle oli kerennyt kertymään isot määrät sulanutta lunta joka oli muuttunut vedeksi ja jääksi ja siten se aiheutti ongelmia liikkeelle pääsyn kanssa sillä auto oli vajonnut hieman ympäristöään matalammalle.

Kun auton oli saanut parkkiruudusta pois ja pääsi matkaan kohden työpaikkaa oli ongelmia jarrujen kanssa. Huomasin että jarru ei enää otakaan yhtä hyvin kuin tavallisesti vaan se ensin antaa hieman tyhjää, sen jälkeen ottaa mutta sittenkään ei samalla tapaa kuin normaalisti. Rauhallisesti työpaikalle pääsin kuitenkin ajamaan ja parkkihalliin ajaessa syttyi sama valo palamaan kuin silloin kun käsijarru on vedetty päälle. Kuitenkaan käsijarrua ei ollut vedetty päälle joten jotain ongelmaa oli auton valojen mukaankin myös jarruissa.

Töistä palasin junalla takaisin Vantaalle ja eilen illalla kävin kaverini kanssa katsomassa paikan päällä auton tilannetta. Kävimme Biltemasta ostamassa jarrunestettä ja laitoimme sitä jarrunestesäiliöön joka oli täysin tyhjä. Vähän aikaa odotellessa ja autolla parkkihallissa ajaessa muutamia metrejä oli auto laskenut alleen jarrunesteitä, joten käytännössä ongelmaa on luultavasti jarrujen kaapeleissa tai putkistossa, missä lie.

Täytynee lähipäivinä etsiä paikka minne Minin saisi huoltoon. Saapa nähdä minkähän hintainen remontti tästä mahtaa tulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.