Perjantaipullo: Karmeliten Kloster Doppelbock

Saksanmaalta tuleva Karmeliten Kloster Doppelbock on 8.0 % vahvuinen vahva lager (Doppelbock). Sen valmistajana on Karmeliten Brauerai. Katkeroita oluessa on 26.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 18.0 °P. Lisää tietoja löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Pullo on yksinkertainen ja toimiva vailla suurempia ihmeitä. Tuoppiin kaataminen on suhteellisen vaivatonta sillä vaikka harsomaista vaahtoa tulee kohtalaisen runsaasti ei se kauaa pinnalla kestä. Väri on meripihkanruskea ainakin Alkon sivun mukaan enkä osaa itse tätä paremminkaan kuvata, joten luultavasti se on osuvin värikuvaus.

Tuoksu on makea ja siirappinen ja siten oikein miellyttävä. Suutuntuma on Alkon mukaan täyteläinen mutta omaan makuuni lähellä keskitäyteläistä. Maku ja suutuntuma on pehmeä. Pehmeys toimii hienosti makukokemukseen eikä voimakas alkoholimäärä käy lainkaan aggressiivisesti pintaan. Maussa löytyy siirappisuutta, yrttistä vivahdetta sekä hedelmäisyyttä. Erinomainen makukokemus.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Emeli Sandé – Next to me tai Lorde – Royals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.