Leffahyllyt olohuoneeseen

Sohvan seinälle kumpaankin laitaan tuli hyllyjä elokuville

Tori.fi:n kautta tein hyvän löydyn kun joku siellä kauppasi hyllyjä jotka sopivat elokuville. Olen monet elokuvani pistänyt pois koteloistaan ja sijoittanut ne muovitaskuihin tilan säästön vuoksi, mutta 4K UHD -elokuvien tapauksessa olen pitänyt ne kuitenkin alkuperäisissä koteloissaan.

Aikaisemmin nämä elokuvat ovat olleet alakaapissa televisiotason alapuolella mutta sieltä näiden selaaminen ei ole ollut kovinkaan käytännöllistä. Myöskin ostamieni elokuvien määrä on kasvanut vuosien mittaan myös UHD-elokuvien osalta ja tätä nykyä niitä löytyy jo 86 kpl. Postissa on tulossa tälläkin hetkellä UHD-versioina Indiana Jones -leffat boksina ja lisäksi kymmenisen muuta elokuvaa joten elokuvien määrä ei ainakaan tässä vaiheessa ole vähentynyt, päin vastoin, joten oli järkevämpää vain kääntää katseensa siisteihin hyllyihin koska elokuvien selaaminen niistä on paljon mukavampaa kuin alakaapista missä niitä ei näe edes yhdellä silmäyksellä vaan etummaisen rivin aina joutui ottamaan pois että näki mitä elokuvia takana on.

Hyllyt on IKEA:n Billy-sarjaa. Harmillista että IKEA ei enää itse näitä myy, mutta onneksi edes torin kautta näitä sattui vastaan tulemaan. Parasta näissä hyllyissä on että ne ovat jämäkkiä ja siistejä ja yhteen hyllyyn mahtuu kiitettävän paljon elokuvia. Hyllyjtasoja on 8 kpl ja yhteen tasoon mahtuu 12 kpl normaalikokoista DVD/BluRay/UHD elokuvaa joten pikaisesti laskettuna yhteen hyllyyn uppoaa 96 kpl elokuvia. Hyllyjä tuli ostettua viisi kpl joten kokonaisuutena näihin uppoaa 480 kpl leffoja jos ne olisivat normaalilla paksuudella varustetuissa koteloissa.

Yksi hylly on kokonaisuudessaan varattu UHD-elokuville

Tällä hetkellä hyllyjen täyttely on vielä pahasti kesken, mutta UHD-elokuvat löysivät jo oman hyllynsä. Käytännössä kohta tulee jo toiseenkin torniin näitä siirrettyä kunhan postista haen uudet saapuneet leffat.

Tarkoituksena on ainakin kaikki boksit laittaa omiin hyllyihinsä. Tällä hetkellä yhdessä hyllyssä on DVD-bokseja joihin kuuluu mm. Rockyt, Bring It On -leffat, Beverly Hills kyttä -trilogia, jne.

BluRay-bokseja on toisessa hyllyssä ja siellä on jo enemmänkin näitä bokseja, mm. Fast and Furiousien 8 ensimmäistä, Star Warsit, Harry Potterit, Paluu tulevaisuuteen, Pirates of the Caribbeanit, Alienit, John Wickit yms.

Boksien lisäksi jossain vaiheessa on tarkoitus pistää koteloituna tänne omat blogini Suosituksia-elokuvat sekä muut sellaiset jotka ovat mielestäni loistavia leffoja. Vähän kerrallaan hyllyt varmasti kyllä tulevat täyttymään 🙂

Hyllyjä en ole vielä kerennyt täyttämään mutta boksit näihin jo löysivät tiensä sekä satunnaiset yksittäiset koteloissa vielä olleet elokuvat (esim. pahvikotelon tai muun syyn takia jota ei ole tullut laitettua muovitaskuun).

Leave a Reply

Your email address will not be published.