Perjantaipullo: Hitachino Nest Nipponia

Hitachino Nest Nipponia on 8,0 % vahvuinen golden ale. Oluen panijana on Kuichi Brewery ja olut tulee japanista. Katkeroaineita löytyy 34.0 EBU ja kantavierrettä 18.9 °P. Oluesta löytyy lisää tietoja Alkon sivuilta (katso täältä). Olutta myydään Suomessa vahvuutensa vuoksi ainoastaan Alkossa missä sitä löytää tilausvalikoiman tuotteena. Koivukylän Alkossa tätä tosin oli suoraan hyllyssä mistä omani ostin ilman mitään tilailuita.

Pullo on hieman normaalia suurempi, 0.55 litraa. Etiketti on mielenkiintoinen ja tyylikäs vaikkakin voisin tätä hyvin kuvitella viiniksi etikettinsä vuoksi. Tuoppiin kaataminen vaatii malttia sillä vaahtoavuus on runsasta eikä pinnalle syntynyt vaahto heti kuitenkaan siitä tahdo kadotakaan. Vaahto on paksua ja kermaista. Makea ja hivenen viljainen tuoksu on erittäin miellyttävä, selkeästi parempi kuin monessa muussa oluessa.

Väri on kullankeltainen ja siinä on hienoisesti samea olemus. Suutuntuma on täyteläinen ja runsas. Maussa on aromikkuutta ja karamellimaista makeutta ja sen raikkaus on erinomainen. Keskiasteinen humalointi on maltillinen ja tasapainoinen eikä voimakas alkoholipitoisuus nouse häiritsevästi esiin. Kokonaisuutena tämä on erittäin kelvollinen tuttavuus ja on ansainnut paikkansa Suosituksia-sivulta (katso täältä).

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mielellään rentoa ja kevyttä kesäistä tunnelmointia, esim. Inna – Up tai Sickotoy x Elvana Gjata x Inna – Papa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.