Perjantaipullo: Kasteel Rouge

Kasteel Rouge on belgialainen 8,0 % vahvuinen erikoisolut (maustettu olut). Katkeroaineita on 11,0 EBU ja kantavierrettä löytyy 18.0 °P. Vahvuutensa vuoksi Suomessa olutta löytyy ainoastaan Alkosta missä se on vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytyy Alkon sivuilta (katso täältä).

Pullo on ulkoisesti hyvin samankaltainen kuin aikaisemmin testaamassani Kasteel Donkerissa (lue arvostelu). Tyylikäs ja toimiva ilman suuria ihmeitä.

Tuoksu on mieto ja marjamehumainen. Vaahtoavuus on runsasta mutta vaahto kuitenkin katoaa pian pois pinnalta. Väri on kauniin punaisen ruskea.

Suutuntuma on keskitäyteläinen mutta kirpeä ja olemuksesta tulee mieleen mustaviinimarjamehu jota ei ole sokeroitu tarpeeksi. Maussa on marjaisuutta, mutta kirpeän ja dominoivan suutuntuman vuoksi en ainakaan itse muita makuja saa kaivettua sillä oluen olemus iskee sen verran voimakkaasti esiin. Humalointi on kuitenkin maltillinen eikä voimakkuus tunnu lainkaan maussa.

Omaan makuuni tämä ei ole mitenkään erityisen hyvä olut. Kyllähän tämän juo, mutta aavistuksen liian villi makukokemus jotta tätä erityisesti oluena osaisin nauttia.

Musiikkina tämän kanssa toimii asiallisesti ainakin rockabilly, mm. Tom Stormy Trio feat. Rhytm Sophie – Rockabilly Rhythm tai Imelda May – Wild Woman.

Leave a Reply

Your email address will not be published.