Uudet renkaat alla

Nokia Nordman RS2

Pari päivää takaperin kävin Vantaan Ilolassa Vianorilla vaihdattamassa Mini Cooperiini uudet renkaat alle. Renkaiksi valikoitui Nokian Nordman RS2:t. Olen käyttänyt jo useamman vuoden ajan kitkarenkaita eikä uusien renkaiden myötä tähän tullut muutosta tehtyä vaan kitkoilla mennään jatkossakin. Ainoa syy renkaiden vaihdokselle oli vanhojen renkaiden kuluminen loppuun. Olihan noilla jo useampi vuosi tullutkin ajeltua joten eipä tuo sinänsä ihme ole.

En muista äkkiseltään ketään muuta tuttavapiirissäni joka käyttäisi kitkoja, mutta muutaman vuoden käytön jälkeen olen tykästynyt niiden helppouteen. Olipa mikä vuodenaika tahansa ei itse tarvitse miettiä renkaiden vuoksi saako pihalla ajella vai onko lakisääteisesti pakko jo vaihtaa kesä- tai talvirenkaat alle, ei tarvitse miettiä lainkaan renkaiden vaihtoaikatauluja eikä joudu myöskään maksamaan vaihdoista + talvi/kesärenkaiden säilytyksestä missään rengashotellissa. Helppoa ja mukavaa.

Uusilla renkailla kun Vianorilta lähdin suuntaamaan takaisin Koivukylään yllätyin että ajotuntuman muutoksen huomasi heti, jotenkin uudet renkaat vaikuttivat “vakaammilta”. Vaikea kuvata kovin tarkasti, mutta selkeästi renkaat tuntuivat tasaisemmilta ja vakaammilta. Voi tietenkin olla myös että jossain aikaisemmista renkaissa on ollut vain väärät paineet jonka vuoksi ajotuntuma oli nyt parempi, mene tiedä.

Toivottavasti näistä renkaista olisi pitkäksi aikaa iloa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.