Perjantaipullo: Olo Creative Kitchen Gastronomic Ale

Kotimaisen Malmgårdin panimon Olo Creative Kitchen Gastronomic Ale on 4,6 % vahvuinen ALE jota myydään hyvin varustelluissa marketeissa. Katkeroaineita siinä on 26 EBU, väriarvoksi on ilmoitettu 12 EBC ja kantavierteeksi 10.5 °P. Lisää tietoa löytyy panimon sivulta (katso täältä).

Pullo on ulkoisesti mukavan pelkistetty ja tyylikäs. Aukaistua löytää miellyttävän hedelmäisen ja raikkaan tuoksun missä yhdistyy aavistus hiivaista tuoksua. Väri on miellyttävä kullankeltainen ja kaadettaessa muodostuu pinnalle kaunis vaahto joka katoaa kuitenkin suhteellisen nopeasti jo pois.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maussa löytyy kirpeyttä ja hapokkuutta, kenties johtuen siinä löytyvästä punaherukasta jota ainakin panimon omien sivujen mukaan tässä sanotaan olevan. Maku on aavistuksen laimea olemukseltaan omaan mieltymykseeni mutta samalla hieman liian korostuneen pistävä jotta iskisi itselleni, mutta kokeilemisen arvoinen olut kuitenkin vaikka ei erityisesti omaa sydäntäni valloittanutkaan.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin kesäinen kepeä poppi, mm. Anitta – Envolver (lukuunottamatta ylikorostuneen seksualisoitua musiikkivideota) tai vaikkapa kesäiseen iltaan sopivampi Sabrina Carpenter – Skin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.