Minin akun kansa haasteita

Akun vaihto-operaatio

Lähiaikoina Minissäni on ilmenyt ihmeen paljon haasteita akun tyhjenemisen kanssa. Talvella akun tyhjenemistä ilmaantui yksittäisiä kertoja, mutta nyt myös kesällä on ongelmia alkanut olemaan ja toisinaan autolle mennessä on saanut havaita akun tyhjentyneen omia aikojaan auton ollesa parkkipaikalla.

Koska Mini on ollut itselläni jo useamman vuoden käytössä eikä siihen ole tullut akkua vaihdettua aikaisemmin ajattelin koettaa kaverin kanssa akun vaihtoa viime viikolla. Kaverin kanssa akun vaihto siis tarkoittaa sitä että osaavampi kaveri tekee oikean työn ja itse vain ihmettelen vieressä 😀

Kävimme viime torstaina uuden akun noutamassa Motonetistä ja lykkäsimme sen autoon paikalleen. Auto käynnistyi samantien ongelmitta. Seuraavana päivänä kun autolle menin oli akku jo 100 % tyhjä. En tiedä olisiko tuolloin voinut unohtua esim. valot päälle tai jotain muuta vastaavaa, mutta akku oli tyhjä olipa sitten syy mikä tahansa.

Tällä viikolla maanantaina kaveri kävi antamassa autoon virtaa kaapeleilla jonka jälkeen lähdin ajamaan rinkiä hieman yli 30 kilometriä jotta akkua saisi ladattua. Kotipihaan parkkiruutuuni takaisin palattua ja auton sammutettua oli akku täysin tyhjä – auto sammui eikä virtaa riittänyt edes CD-soittimen näytön takaisin sisään imaisuun. Koetin käynnistää autoa mutta virrat oli täysin loppu joten yli 30 kilometrin ajo ei ollut ladannut akkua lainkaan.

Nopeasti tämä kuulostaisi ainakin laturin ongelmalta, mutta ensi viikolla on tarkoitus viedä auto huotoliikkeeseen analyysiä varten. Jospa pian vika selviäisi ja auton saisi jälleen pian ajoon 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.