Perjantaipullo: Yrittäjä-olut

Yrittäjä olut on 4,7 % vahvuinen gluteeniton pils. Olut on pantu Tornion panimolla. Lisää tietoja oluesta löytää valmistajan sivuilta (katso täältä).

Ulkoisesti tölkki on värinsä vuoksi hyllyssä helposti erottuva eikä sen yksinkertaisen suoraviivainen tyyli ole lainkaan hassumpi. Kaadettaessa tuoppiin muodostuu paksua tiheää kermaista vaahtoa joka kuitenkin kohtuu nopeasti jo katoaa pois. Tuoksussa on tavanomaista pilsneriä enemmän trooppista aromia. Väri on vaaleahko kuparin keltainen.

Suutuntuma on pehmeän hillitty ja se kallistuu keskitäyteläisyyden puolelle. Mausta löytää raikasta kesäistä trooppisuutta ja hedelmäistä otetta. Miellyttävän makuinen olut joka sopii hyvin erityisesti kesäisiin keleihin terassijuomaksi.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mielellään kepeää musiikkia, mm. Ava Max – Maybe You’re The Problem tai Alessia Cara – You Let Me Down.

Leave a Reply

Your email address will not be published.