Mini käytetty tarkistuksessa

Akku ja piuhoja

Viime viikolla kirjoitin tänne kuinka Minin akun kanssa on ollut ongelmia (lue täältä). Tänään naapurilta pyysin virtaa kaapeleilla jotta auton sai käyntiin ja pääsin ajamaan Ilolan Mekonomenille tekemään akun ja laturin kuntotestin.

Aikaisemmin vaikutti että vikaa saattaisi olla laturissa sillä edellisen kaapelilla tehdyn käynnistyksen jälkeen auto ei käynnistynyt lainkaan vaikka olin pärrännyt yli 30 kilometriä pitkin poikin maakuntaa. Liikkeessä syyksi paljastuikin aivan muu syy ja kiitos Herran omaa talouttani ajatellen merkittävästi parempi syy 😀

Akun kaapelin kiinnityslenkki tai mikä liekään on huono ja löysä eikä se pysy kunnolla kiinni. Toisin sanoen kun huoltomies kiristi sitä niin auto lähti ilman kaapeleita käyntiin. Samalla kuitenkin teimme akkutestin ja laturitestin ja kumpikin näytti toimivan normaalisti.

Kotimatkalla pysähdyin Ilolan ABC:llä ja siellä kahdesti teki saman että auto ei inahtanutkaan. Heti pihaan tultua ja takaisin sisältä tultua. Kummallakin kertaa ongelma korjaantui avaamalla konepelti ja menemällä paukauttamaan kiinnityslenkin tiukemmalle kiinni jonka jälkeen autoon tuli jälleen virrat ja sai startattua.

Pitänee kuitenkin tälle varata uusi huoltoaika uuden lenkin asentamista varten koska nykyinen liitos on vain jossain määrin huono tai hajonnut. Kuitenkin hinta-arvio sillekin töineen päivineen oli noin viisi tai kuusi kertaa edullisempi kuin jos vika olisi ollut laturissa joten tämä oli ilahduttava uutinen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.