Kuukausikatsaus kesäkuuhun ja blogi kesätauolle

Koivukylän juna-asemalla kesäkuun alkuvaiheilla

Kesäkuu jäi taakse ja heinäkuu hiipi huoneeseen kuin varkain joten tavalliseen tapaan on aika tehdä kuukausikatsaus taakse jääneeseen kuukauteen.

Tämän postauksen ja alkaneen kesälomani myötä myöskin tämä blogi jää kuukauden mittaiselle kesälomalle lukuunottamatta perjantaipullo- sekä leffalauantaipostauksia.

Syynä tähän blogin kesätaukoon on yksinkertaisesti ajankäyttö. Haluan vähemmän istua tietokoneen äärellä kesälomalla ja jos en ole suunnitellut blogia kirjoittaa lukuunottamatta helposti ajastettavia aikaan ja hetkeen sitomattomia postauksia niin ei ole mitään välttämätöntä tarvetta silloin koneen äärellä istua. Tietenkin saatan istua koneella vaikka kaiket päivät fiiliksen ja sään ja muiden menojeni luomien mahdollisuuksien mukaan, mutta ainakaan blogin osalta ei tule odotuksia ja välttämätöntä tarvetta koneella istumiseen. Joskus on hyvä lomailla myös tästä 🙂

Viime kuukausi oli hyvin pitkälti kohtalaisen tavallinen kuukausi vaikkakin harmillisesti tavallista vähemmän vietin aikaa seurakuntayhteydessä. Osittain tämä johtui siitä että autossani on ollut hieman haasteita akun kanssa ja sitten toisinaan olin vain työviikon jälkeen liian väsynyt lähteäkseen minnekään. Onneksi kuitenkin seurakuntaelämää oli jonkin verran, mutta silti hieman vähemmän kuin normaalisti.

Juhannuskin tuli nähtyä ja koettua viime kuussa kahden veljen kanssa Vantaalla ja pyörähdimme myöskin Helsingin puolella. Kokkoa ei tänä vuonna tullut nähtyä ja luultavasti niitä ei edes täällä päin poltettu koska oli sen verran kuivat ja kuumat kelit. Mukavasti kuitenkin juhannus meni täälläkin oleskellen hyvässä seurassa 🙂

Innostuin viime kuun puolella jälleen nörttäilemään hieman enemmänkin hankittuani Raspberry Pi 400:n (lue täältä). Kyseinen laite on ollut aivan loistava ja sillä on ollut oikein mukavaa päästä koodailemaan kaikenlaista pientä Python-skriptausta. Muutenkin on ollut jälleen pitkästä aikaa mukavaa päästä käyttämään Linuxia työpöytäkäytössä edes jossain määrin.

Samalla kun tuon Pi 400:n hommasin niin epähuomiossa itselleni toimitettiin myös Raspberry Pi 4 joten jossain vaiheessa pitää siihen viritellä myöskin pienimuotoisia projekteja pyörimään. Sitä odotellessa!

Loppukuussa ostin kasettimankan (lue täältä) ja olen ollut erittäin tyytyväinen kyseiseen laitteeseen. Kasetteja on tullut kuunneltua kohtalaisen paljon ja tätä kirjoittaessakin taustalla soi Huippusuosikit ’93. Tästä soittimesta innostuneena selvitin vieläkö tyhjiä C-kasetteja myydään jossain ja ilahduin huomatessani että näitä löytyy vielä mm. Vantaan Jumbolla Prismassa. Sieltä sitten kaksi tyhjää kasettia tuli käytyä varastoon ja toiselle tulikin jo testailtua äänitystä.

Tyhjiäkin C-kasetteja myydään vielä uutena. Nämä ostin Jumbon Prismasta Vantaalta.

Äänitys kasetille vaatii vielä enemmän perehtymistä että saisi paremman lopputuloksen äänityksen osalta omasta soitannasta, mutta alku on lupaava ja kohtalaisen tolkullisen kuuloista äänitystä sille sain jo tehtyä pianosta ja laulusta. Kasetissa on kyllä oma fiiliksensä! 🙂

Uusia musiikkikasetteja en ole ainakaan vielä ostanut, mutta pitänee Levykauppa Äxällä käydä jossain vaiheessa ja ostaa esimerkiksi Amorphiksen kasetteja sillä niitäkin näyttää uutena olevan myynnissä. Mikäs sen siistimpää kuin uuttakin musiikkia hommata vanhaan formaattiin. Vinyylisoitinkin yhä löytyy ja se onkin lähipäivinä ollut myös todella ahkerassa käytössä iltaisin.

Viime kuun alussa sain vihdoin myös Playstation 5:n (lue täältä) ja aina toisinaan sillä on tullut pelattua. Toivottavasti kesälomalla jää enemmän aikaa pelaamisellekin koska työviikkoina aikaa tuppaa olemaan rajatusti.

Kesäkuussa päivitin myös omaa artistisivuani, http://www.painlessdestiny.net. Sivu on vielä työn alla ja lisäilen sinne jossain vaiheessa aina vähän kerrallaan lisää tietoja levyistä ja lisäilen niitä sinne myös ladattavaksi mp3:na. Sivu tuli tehtyä kokonaan puhtaalta pöydältä ilman mitään WordPressiä tai muita sisällöntuottamisjärjestelmiä eli ihan perinteisesti väsäilin sivuston “old school” -tyylillä manuaalisesti kirjoittamalla HTML + CSS omin pikku kätösin. Sivu saattaa toimia tai olla toimimatta fiksusti kännykällä, mutta olen tehnyt tietoisen valinnan että jos se ei toimi niin sen ei tarvitsekaan toimia jos ei satu huvittamaan sen korjaaminen.

Kokonaisuutena viime kuukausi oli varsin tavallinen ja hyvä kuukausi. Tänään oli viimeinen työpäivä ennen neljän viikon kesälomaa joten näihin kuviin ja näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa tämä postaus ja toivottaa jokaiselle oikein hyvää ja mahtavaa kesää 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.