Perjantaipullo: Pienet Helles

Tornion panimon Pienet Helles on 4.5 % vahvuinen gluteeniton lager. Olutta myydään tämän kirjoittamishetkellä ainakin Vantaan Koivukylän K-Citymarketissa.

Tölkki on ulkoisesti simppeli mutta mukavan näköinen. Tuoppiin kaataminen ottaa hieman aikaa sillä vaahtoavuus on poikkeuksellisen runsasta. Vaahto joka muodostuu on kohtalaisen tiheää ja kermaisaa eikä se hetkessä myöskään pinnalta katoa.

Tuopissa oluen väriksi erottuu kullankeltainen vaalea sävy. Tuoksu on mieto ja siitä erottaa hieman keväistä hedelmäisyyttä.

Suutuntuma on kepeä ja keskitäyteläinen pienellä sopivan napakalla terävyydellä. Maultaan se on tasaisen lempeä lager jonka pehmeys antaa sen keväiselle yrttiselle aistikkuudelle mukavasti tilaa hengittää. Miellyttävä lager joka pysyy tasapainoisena ja helposti nautittavana eikä edes jälkimaultaan käy liian kuivaksi.

Tämän kanssa menee hyvin kesäinen musiikki, mm. The Knocks – Nobody but me (ft. Cold War Kids) tai Portugal. The Man – What, Me, Worry?

Leave a Reply

Your email address will not be published.