Perjantaipullo: Sea King Leif Erikson

Sea King Leif Erikson on 4,6 % vahvuinen pilsneri jota valmistetaan itävallassa. Lisää tietoja oluesta löytää Vikingsbeerin sivuilta (katso tästä).

Pullo on viikinkiteemainen ja miellyttävä. Olut kaatuu vaivatta tuoppiin eikä vaahto aiheuta esteitä kaatamiselle sillä sitä ei juurikaan pinnalle kerkeä muodostumaan vaikka ronskimmallakin otteella tuoppia kohden oluensa kippaisi.

Väriltään King Leif Erikson on vaalean kuparin sävyä ja erittäin läpikuultavaa. Tuoksu on tsekkiläistyylisen lagerin tyylinen raikas ja aromikas. Suutuntuma on aavistuksen hyvällä tapaa pistävä ja keskitäyteläinen. Maku on aromikkuudessaan suhteellisen tavanomainen vailla mitään ihmeitä. Yrttistä tuntua ja hedelmäisyyttä löytyy helposti makukenttään ja tällaisena tämä on tasaisen varma suoritus ilman suuria hehkutuksia tai haukkuja.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin mm. Månegarm – Sons of War tai SKÁLD – Rún.

Leave a Reply

Your email address will not be published.