Perjantaipullo: Fuller’s ESB Extra Special Bitter

Englantilaisen Fuller’sin Fuller’s ESB Extra Special Bitter on 5,9 % vahvuinen ale josta löytää katkeroaineita 36.0 EBU ja kantavierrettä 13.9 °P. Olut on Alkon vakiovalikoiman tuote ja siitä löytää tietoja lisää Alkon sivuilta (katso täältä).

Pullo on kohtalaisen mukavan näköinen etiketiltään, kenties sen värisävyn ja yksityiskohtaisten logojen ja kuviointien vuoksi. Tuoppiin kaataminen käy vaivatta sillä vaahtoa ei liiemmin pinnalle synny ja se katoaa myös nopeasti pois. Tuoksu on mieto ja marjaisa.

Väri oluessa on kauniin meripihkainen joka vetoaa ainakin omaan mieltymykseeni. Suutuntuma on alkon mukaan täyteläinen vaikkakin itse olisin sijoittanut tämän keskitäyteläisen loppupäähän lähelle täyteläisyyttä. Oli miten oli, suutuntuma on pehmeän pyöreä ja miellyttävä.

Maku on yrttisen aistikas ja siinä on selkeästi makeaa makua mutta ei kuitenkaan häiritseväksi saakka. Miellyttävä olut jonka mieluusti nauttii toisenkin kerran.

Musiikkina tämän toimii mukavasti mm. Little Sis Nora – MDMA tai Aron Chupa & Little Sis Nora – Dance ‘Til We Die.

Leave a Reply

Your email address will not be published.