AYC 2022 nähty ja koettu

David Assherick puhumassa

Viime viikonloppuna kävin Lahden messuhallilla AYC 2022 -tapahtumassa. Tapahtuman nimi on lyhenne sanoista Adventist Youth Congress eli adventistien nuorisokongressi mutta sai sinne toki muutkin mennä käymään. En tiedä tarkkaan paljonko tapahtumassa oli väkeä, mutta yli tuhat ihmistä ainakin.

Tapahtumassa oli väkeä monesta eri maasta ja ainakin muutaman satunnaisen paikalla olleen itselleni entuudestaan tuntemattoman ihmisen kanssa rupateltua tuli tavattua useampia saksalaisia, muutama israelilainen ja myös unkarilaisia. Lisäksi joissain tapahtuman ohjelmissa näki väkeä ainakin italiasta, espanjasta, ranskasta ja ukrainasta ja tietenkin paljon täältä kotimaastamme.

Tapahtuma alkoi jo viime viikon tiistaina ja se kesti eiliseen asti, mutta itse olin päivät normaalisti jo loman jälkeen töissä joten menin tapahtumaan vasta perjantaina töiden jälkeen ja lauantaina jo aamusta. Lauantaina tosin en jaksanut olla loppuun asti kun alkoi jo väsy painamaan joten lähdin takaisin Vantaalle ajamaan jo puolen viiden aikaan.

Ruokalan jonot olivat todella pitkät. Kävin vasta myöhemmin syömässä ja silloinkin oli vielä pitkät jonot, mutta ei senään näin pitkät. Kuvasta on vaikea erottaa jonoja sillä väkeä on niin paljon vierekkäin.

Perjantaina kerkesin näkemään yhden puheen sekä taide-esityksen, sapatinpäivänä kerkesin näkemään kastetilaisuuden jossa 12 ihmistä kävivät kasteella ja päättivät julkisesti siten ilmasta tahtonsa seurata Jeesusta.

Kastetta ennen pidetty opetus oli todella hyvä ja se antoi itselleni mietittävää, tähän mennessä varmaankin eniten mitä olen aiheesta kuullut puhuttavan liittyen kasteeseen ja sen merkitykseen sekä sen symboliikkaan. Kävin vielä myöhemmin lyhyesti kiittämässä puheen pitäjää ja hieman keskustelemassa aiheesta. Assherick vaikutti mukavan oloiselta hepulta myös kahden kesken rupatellessa.

Ihmisiä tuli ainakin nähtyä paljon ja oli mielenkiintoista päästä näkemään tällainen tapahtuma Suomessa sillä luultavasti tälläista ei Suomeen enää tule ainakaan kymmeniin vuosiin. En ole varma kuinka usein näitä järjestetään ja vaihtuuko joka kerta tapahtumamaa (kuten luulisin mutta en ole varma) mutta tulipahan itse ainakin nähtyä tällainenkin iso adventistien tapahtuma.

Vaikka tämä adventtikirkon kokoluokassa olikin suuri tapahtuma (ja kävijän näkökulmastakin siltä se tuntui) ei tämä toki pääse kokonsa osalta lähellekään lestadiolaisten Suviseuroja joissa väkeä on kymmeniä tuhansia. Ehkä joskus tulevaisuudessa adventtikirkko kasvaa ja tapahtumista tulee isompia tai sitten ei, aika näyttää.

Leave a Reply

Your email address will not be published.