Ötökkäruokaa on hyväksytty EU:ssa elintarvikkeeksi

Kuvankaappaus Euroopan komission Twitter-tililtä (katso täältä)

You will eat ze bugs!

Jossain määrin salaliittoteorioita tai muutoin vain erilaisia nettifoorumeita seuraavat ovat saattaneet kuulla lähivuosina ilmaisua “You will eat ze bugs” joka käännettynä tarkoittaa että “Tulet syömään ötököitä”. Hyvin usein tämän siteerauksen yhteydessä on näytetty myös World Economic Forumin ekonomistin Klaus Schwabin kuvaa ja useita eri variaatioita meemikuvissa on ollut Schwabista ja ötököiden syönnistä.

Ötököiden syöminen kuulostaa useankin mielestä luultavasti vastenmieliseltä ja kaukaa haetulta ajatukselta, mutta kiintoisaa kyllä viime perjantaina Euroopan Komission Twitter-tilillä on kerrottu siitä kuinka kolme eri hyönteistä on hyväksytty jonkinsorttiseksi elintarvikkeeksi. Twitter-tweetin löytää ainakin tämän kirjotushetkellä vielä täältä. Siltä varalta että tweetit poistuu laitan tähän postaukseeni kuvankaappauksena tweetin ja sen alle Europpan Komission laittamat kommentit.

Tweetin alla olleet Euroopan Komission itse kirjoittamat kommentit

Mikäli oikein käänsin nämä nimet (korjatkaa jos huomaatte virheen!) niin ravinnoksi kelpaavaksi luokiteltujen hyönteisten listaan kuuluvat kotisirkka (katso täältä), jauhopukki (katso täältä) sekä idänkulkusirkka (katso täältä).

Perusteluina näiden hyönteisten kelpuuttamiseksi jonkinsortin ruoka-aineeksi on tweeteissä kerrottu se että ne ovat rikkaita ravintoaineiltaan, niissä on paljon rasvaa, vitamiineja, kuituja, proteiineja sekä mineraaleja. Lisäksi perusteluina on ollu ympäristösyitä kuten vähemmän kasvihuonekaasuja. Hyönteisten syönnin sanotaan olevan myöskin turvallista.

National Library of Medicinen sivulla löytyvästä julkaisusta kuitenkin saattaa saada erilaisen kuvan hyönteisten syönnin turvallisuudesta (lue täältä) joten en aivan varauksetta turvallisuusväittämään uskoisi.

Henkilökohtaisesti asia ei tietenkään itseäni liikuta sillä en aio syödä yhden yhtä hyönteistä vapaaehtoisesti. Tähän on tietenkin syynä se, että Raamatussa kaikki siivelliset pikkueläimet on kerrottu olevan saastaisia.

5. Moos. 14:19 Myöskin kaikki siivelliset pikkueläimet olkoot teille saastaiset, niitä älköön syötäkö.

Vaikka näin ei Raamatussa kiellettäisi, en näkisi kyllä muutenkaan mitään tarvetta ruveta hyönteisiä syömään. Kiitos mutta ei kiitos. Mielenkiinnolla kuitenkin seuraan tuleeko ötökkäruoka jossain vaiheessa enemmänkin näkymään katukuvassa näiden hyväksynnän myötä.

Alunperin näihin EU:n komission Twitter-viesteihin törmäsin Ylilaudalla, mutta tästä hyönteistensyöntiaiheesta on tullut jo jokin aikaa sitten nähtyä Paul Joseph Watsonin video YouTubessa (katso tästä). Lisäksi tästä löytyy video Rebel Newsin Odysee-tilillä (katso tästä) josta löysin myös linkin heidän artikkeliinsa (katso tästä) mistä myös tuon linkin löysin National Library of Medicinen sivulle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.