Perjantaipullo: Shattered Dreams DIPA

Norjalaisen Lofotpilsin panimon Shattered Dreams DIPA on 7.0 % vahvuinen Double IPA. Kantavierrettä oluessa on 19.2 °P ja katkeroita 29.0 EBU. Vahvuutensa vuoksi olutta löytää Suomessa ainoastaan Alkoista jossa se löytyy vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytyy Alkon nettisivuilta (katso täältä).

Tölkki on tyylikäs vaikkakin jostain syystä en olisi tätä helposti mieltänyt tölkin ulkoisen olemuksen vuoksi IPAksi. Pinnalle muodostuu suhteellisen paksua ja kermaisaa vaahtoa kaadettaessa eikä se heti häviä pinnalta pois. Väri on meripihkainen ja omaan silmääni erittäin kaunis.

Tuoksu on pehmeän yrttinen. Suutuntuma on keskitäyteläinen vaikkakin lähempänä jo täyteläisyyttä. Maku on miellyttävä, siinä on yrttisyyttä ja hedelmäisyyttä eikä voimakas alkoholin määrä kuitenkaan nouse makukenttään juuri lainkaan. Ilahduttavan hyvä Double IPA joka pääsi myös Suosituksia-sivulle (katso täältä).

Musiikkina tämän kanssa menee poppi, esim. AronChupa, Little Sis Nora & Jungle Johnsson – California Sun tai Olivia Addams – Răsărit perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.