Matkalla minimalismiin, osa 2

Kolme vanhaa Xbox 360 -konsolia lähti pois kotoani tänään, yksi jäi.

Myytyjä asioita

Matka kohden minimalistisempaa elämäntyyliä on jatkunut. Kirjoitin viikko takaperin postauksen Paluu minimalismiin on alkanut ja matka on edennyt sen jälkeen tasaisen varmasti kohden parempaa.

Olen tällä viikolla kerennyt myymään vanhan skannerin, yhden vahvistimen sekä 14-tuumaisen putkitelevision tori.fi sivuston kautta. Lisäksi television mukana annoin kaksi muovipussillista VHS-elokuvia.

Tänään päivällä vein kaksi vanhaa Xbox 360 -konsolia pelikauppa VPD:lle ja samalla reissulla mukana meni myös Playstation 2 ja sen pelit. Yksi Xbox 360 päätyi Koivukylän Kierrätyskeskukselle elektroniikkajätteisiin sillä se oli hajonnut ja toinen VPD:lle viety konsolikaan ei toiminut niin hyvin että olisivat siitä mitään hyvittäneet joten jätin sen sinne ilmaiseksi. Yhden Xbox 360 konsolin kuitenkin jätin itselleni, sillä aion sillä pelata.

Ihmetystä voi tietenkin herättää miten ihmeessä näitä Xbox 360 -konsoleita on alunperinkään neljä tullut itselleni, mutta tälle on varsin looginen selitys. Olen ostanut aikoinaan settejä missä ihmiset ovat myyneet ison läjän pelejä ja konsolin siinä samassa jonka vuoksi näitä konsoleita on sitten tullut. Jonkun olin ostanut sen vuoksi että sinne oli kovalevylle jätetty mielenkiintoisia pelejä mutta joita en sitten kuitenkaan jaksanut pelata. Kuitenkin kokonaisena pakettina ostettuna on saanut aikoinaan pelit paljon edullisemmin kuin pelkkiä pelejä ostamalla sillä monet ovat halunneet päästä kerralla eroon peleistä ja konsolista samalla vaivalla.

Aikaisemmin tällä viikolla myin pois myös Playstation 5:n, CD-soittimen ja kolme CD/DVD hyllyä jotka kaikki menivät kaverilleni. Playstation 5:llä ei ollut hetkeen tullut pelattua ja odotan sille ainoastaan yhtä peliä (seuraavaa Horizon-sarjan peliä). Koska sen pelin julkaisuaikatauluista ei ole vielä mitään tietoa ei tätä kannattanut enää pitää itsellä nurkissa keräämässä pölyä vailla käyttöä. Lisäksi seuraava Horizon-sarjan peli voi tulla mahdolliseseti myös PC:lle joten tässä vaiheessa ei konsolia ollut tarvetta enää pitää kaiken varuilta odottamassa. Nykyään PS5:n saatavuus on hyvä, niitä liikkuu niin uutena kuin käytettynäkin joten jos tulee myöhemmin tarve saada pelata PS5:llä voin mennä ja hakea uuden tai käytetyn tilalle alle 24 tunnissa. Kun miettii asiaa tältä kantilta on helpompaa laittaa tavaraa myyntiin.

Kierrätyskeskukselle on mennyt monta säkillistä tavaraa eikä roska-astiakaan ole jäänyt vailla sisältöä

Myymisen lisäksi erittäin hyvä keino päästä tavarasta eroon on viedä niitä Kierrätyskeskukselle. Koivukylän Kierrätyskeskuksella olen käynyt monta kertaa kuluneella viikolla viemässä monta repullista ja monta muovipussillista tavaraa.

Olen vienyt muutaman muovipussillisen ja muutaman repullisen verran VHS-leffoja. Yhtenä päivänä vein varmaankin 9 tai 10 jatkoroikkaa. Lisäksi olen vienyt sinne myöskin erilaista muuta pienelektroniikkaa ja erilaisia johtoja sekä myöskin joitain kaapissa olleita vanhoja astioita joita ei ole ollut käytössä vuosiin. Astiakaapissa on yhä edelleen saman verran astioita kuin ennenkin, eli käyttöastiat ei ole vähentyneet kuitenkaan minnekään.

Olen myös hankkiutunut viikon sisällä eroon yhdestä huonossa kunnossa olleesta lenksavasta tv-tason/kirjahyllyn osasta.

Sängyn alla on ollut aikaisemmin 3 kohtalaisen suurta pahvilaatikkoa täynnä tavaraa, mutta enää siellä ei ole yhtään pahvilaatikkoa. Laatikko kerrallaan tavaran määrä vähenee ja pahvilaatikot itsessään ovat päätyneet palasina pahvin keräykseen.

Matka on vielä kesken ja paljon on tehtävää

Vaikka paljon on jo saanut tehtyä, on matka kohden minimalismia siltikin vasta alussa. Kaapeissa pyörii yhä paljon käyttämätöntä tavaraa joista osa menee myyntiin, osa roskiin ja osa Kierrätyskeskukseen.

Onneksi paluuni minimalismiin ei ole sellainen prosessi joka pitää saada viikossa, kuukaudessa tai edes kuudessa kuukaudessa tehtyä valmiiksi, vaan enemmänkin kyseessä on pidempi matka joka on kokonaisvaltaisempi kuin vain näkyvän ja kaapeissa lymyilevän romun määrä. Kyseessä on ennen kaikkea ajattelutavan muutos jonka seurausta tavaran vähentäminen on. Tavaran vähentäminen itsessään ei ole siis se pääpointti vaan se on ulkoinen seuraus ajattelun muutoksesta. Tämä on kuitenkin aihe josta voisi kirjoittaa pidemmältikin joten en lähde siitä tähän postaukseen kirjoittamaan jotta tämä pysyy inhimillisen pituisena lukea.

Matka kuitenkin jatkuu toivon mukaan jälleen ensi viikolla. Muutaman tunnin päästä aurinko jo laskee ja sapatti alkaa, joten silloin en tietenkään tee yhtään mitään tämän asian eteen vaan vietän sen levossa ja toivon mukaan huomisen myöskin seurakunnan yhteydessä.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *