Kirkkokuvat: Helsingin tuomiokirkko

Tuomiokirkko kuvattuna Senaatintorilta. Kesäpäivänä rappuset ovat suosittu oleskelupaikka ja itse kirkko suosittu turistien kuvauskohde.

Helsingin Tuomiokirkko on yksi suosituimmista Helsingin turistinähtävyyksistä jossa vuosittain käy yli puoli miljoonaa ihmistä. Käydessäni siellä kuvailemassa oli sen suosio turistien keskuudessa helppoa myös itse havaita, sillä en todellakaan ollut ainoa kuka oli kameran kanssa liikenteessä. Eipä siinä, mukaan mahtui mainiosti itsekin.

Uusklassismia edustava tuomiokirkko on rakennettu vuosina 1830-1852. Alkuperäisen kirkon suunnittelun teki Carl Ludvig Engel ja myöhemmän Ernst Lohrmann. Kirkko on tilava, sillä istumapaikkoja on 1300 hengelle. Alttarimaalauksen on tehnyt Carolus Enckell. Tarkemmin kirkosta voi lukea helsinginkirkot.fi sivulta tai Wikipediasta.

Kirkon sisäänkäynti löytyy pilareiden takaa
Etuovelta sisään tullessa odottaa seuraavankaltainen näkymä
Kuva alttarin läheisyydestä katsottaessa ovelle
Urut.
Keskikäytävältä katsottaessa oikealle
Oven läheltä oikealle katsottaessa löytyy kynttilöitä
Alttari

Leave a Reply

Your email address will not be published.