Kokkailukeskiviikko: Kanasalaatti

Jonkinlainen variaatio kanasalaatista.

Mitä saa kun yhdistää kanan ja salaatin? Tietenkin kanasalaatin! Mitä saa kun yhdistää aasin ja apinan? Tietenkin porttikiellon eläintarhaan! Kuitenkin tänään on kokkailukeskiviikko-postauksen vuoro joten aasia ja apinaa ei olla yhdistetty vaan kanaa ja salaattia – jos nyt tätä varsinaisesti salaatiksi voi sanoa.

Vaihtelun vuoksi halusin jotain mahdollisimman tuoretta, pääsääntöisesti kasviksista koostuvan raikkaan aterian. Alussa ajatuksena oli tehdä vain normaali pelkistä kasviksista koostuva ateria mutta sitten sain idean että voisinpa nakata sekaan kanaa ja katsoa josko tällainen kombinaatio maistuisi paremmalle.

Kaupassa käydessäni ensimmäisenä haasteena oli miettiä millaisessa muodossa kanan pitäisi olla jotta siitä saisi kasvisten kanssa tolkullisen annoksen. Kanankoivet ja reisipalat ja muut sellaiset isommat köntsäkkeet jätin suosiolla ottamatta ja ostin sen sijaan broilerin fileeviipaletta kun katsoin että näistä saa näppärästi fiksun kokoisia paloja helposti kasvisten kanssa.

Kananpalaset pannulla

Tässä kuten muissakaan aterioissani ei liikoja mestarikokin taitoja vaadittu eli kokkailun ainoat vaiheet oli paistaa kanat pannulla ja sinä aikana pilkkoa haluamansa kasvikset lautaselle odotellessa kanojen valmistumista.

Pistin ateriaan kasviksista kurkkua, tomaattia, ananasta sekä paprikaa ja muina täytteinä toimi raejuusto ja salaattjuusto. Kun kanat olivat sopivan valmiina pilkoin niitä hieman pienemmäksi annosta varten ja kiskaisin aterian ääntä kohden.

Tämä oli ateriana toimiva variaatio normaaliin pelkkiä kasviksia sisältävään salaattiateriaan. Täytynee tehdä toisenkin kerran sillä mukavasti annoksesta tulee täyttävämpi ja nälkä luultavasti pysyy pidempään poissa.

Innostuin räpsimään kuvia ateriasta monesta eri kulmasta

Kana on myöskin ainesosana sellainen että se ei kovin epäterveellinenkään taida olla joten salaatin terveyshyötyjä tuskin kanan sekaan viskaamisella saa menemään – paitsi jos viskaat sekaan elävän kanan mutta sitten elämässäsi luultavasti on jo muitakin ongelmia eikä se ruoan epäterveellisyys ole prioriteettinä suurin ongelma korjattavaksi.

Hyvä, terveellinen ja suhteellisen edullinen ateria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.