Perjantaipullo: Honkavuoren Alfakarju

Honkavuoren Alfakarju

Honkavuoren Alfakarju on kotimaisen Panimo Honkavuoren panemaa 4,5 % vahvuista luomu carelian alea. Olutta myydään mm. Pyhäselän Hammaslahdessa sijaitsevassa K-Marketissa josta omani ostin siellä päin käydessäni. Muut myyntipaikat voi lukea heidän sivuiltaan.

Etiketin ilme on tyylillisesti hyvin erottuva ja persoonallinen ja se on omaan makuuni toimiva.

Oluen aukaistua erottaa heikosti tuoksun pullosta joka vasta lasiin kaadettua pääsee paremmin esiin. Tuoksu on yleisesti ottaen neutraali ja pian se haihtuu pois myös tuopista. Vaahtoa tulee kaadettaessa paljon ja tuoppiin kaatamiseen meni oma tovinsa kun pinnalle syntyvä paksuhko vaahto ei myöskään kovin nopeasti pinnalta haihtunut pois.

Maku on mieto ja maltillinen, aavistuksen hedelmäinen ja paahteinen. Suutuntuma on puolitäyteläinen mutta harmillisesti jättää silti kokonaisuutena hieman laihan fiiliksen. Jälkimakua ei nouse esiin juuri nimeksikään.

Kaiken kaikkiaan olut on perus ok tasoa, juomakelpoista jota voi helposti nauttia, maussa on kyllä omat hyvät puolensa mutta se jättää silti omaan makumieltymykseeni kaipuun hieman vahvemmalle otteelle.

Musiikiksi sopii kepeä musiikki, mm. Carrie Underwood – Cry Pretty tai Faith Hill – It matters to me.

Leave a Reply

Your email address will not be published.