Logic Pro X ja puuttuvien plugareiden arvoitus

Korgin ja Toontrackin plugarit löytyivät vihdoin takaisin

TL;DR – Jos plugarit ei näy asennuksen jälkeen Logic Pro X:ssä etsi ne /Library/Audio/Plug-Ins/Components hakemistosta, siirrä ne sieltä pois vaikka työpöydälle, buuttaa kone, buuttaamisen jälkeen raahaa ja pudota ne takaisin samaan hakemistoon. Käynnistä Logic jonka jälkeen plugareiden pitäisi tulla näkyviin.

Kuten jotkut saattavat tietää käytän biisieni tekemiseen lähes poikkeuksetta Applen Logic Pro X -nimistä DAWia. Logic on ollut käytössäni jo vuosikausia, varmaankin jostain 2010-2012 lähtien eikä sen käytön lopettamiselle ole ollut mitään syytä sillä vielä tänäkin päivänä tuote on nimensä mukaisesti looginen ja sitä myöten miellyttävä käyttää.

Kotonani olevien mäkkien uusimisen myötä (näistä tulee myöhemmin erillisiä postauksia) oli tietenkin kaikki tarvittavat softat sekä plugarit asennettava uudestaan kummallekin koneelle. Normaalisti Logicin kanssa ei ole ollut minkäänlaista ongelmaa uusien plugareiden kanssa, mutta jostain syystä uusimmassa OSX Yosemitessa Korgin ja Toontrackin plugarit eivät tulleet näkyviin Logicissa lainkaan EZMix-pluginia lukuunottamatta.

Ongelma ilmeni niin MacBook Prolla kuin myös Mac Minillä joten kyseessä ei ollut vain hetkellinen bugi vaan selkeästi yhteinen ongelma näiden plugareiden, käyttöjärjestelmän, Logicin nykyisen version tai joidenkin näistä muodostettavien erilaisten kombinaatioiden kanssa.

Asiaa joutui jonkin verran tutkimaan ja selvittämään mutta vihdoin Toontrackin forumeilta löysin ratkaisun ongelmaan. Käytännössä koneen juurihakemiston Librarystä hakemistosta Audio/Plug-Ins/Components pitää käydä siirtämässä nuo ongelmalliset pluginit pois, buutata kone ja sen jälkeen siirtää ne takaisin oikealle paikalleen ja käynnistää Logic uudemman kerran. Tämän jälkeen kaikki plugarit tuntuivat tulevan takaisin.

Tärkeää tässä on huomata että plugarit EIVÄT ole käyttäjän omassa Library-hakemistossa vaan suoraan kovalevyn juuressa sijaitsevassa Library-hakemistossa!

Libraryyn pääsee mäkeissä Finderin kautta menemällä valikosta kohtaan Siirry jonka alta löytyy kohta Siirry kansioon… tai vaihtoehtoisesti painamalla Shift + Cmd + G ja kirjoittamalla aukeavaan ikkunaan tekstiksi /Library/Audio/Plug-Ins/Components jonka jälkeen Finder menee kyseiseen hakemistoon kun painaa Siirry -painiketta kyseisessä dialogissa.

Finderissä voi Libraryyn hypätä vaikka tätä kautta

Oikeassa hakemistossa ollessa voi ongelmalliset komponentit raahata ja pudottaa jonnekin muuhun hakemistoon, vaikka työpöydälle. Tämän jälkeen ne pitää poistaa tuosta hakemistosta sillä ne eivät oletuksena poistu tuosta kansiosta niitä pois raahattessa! Käytännössä siis valittujen tiedostojen kohdalla painaa Cmd + Backspace jolla normaalistikin poistetaan tiedostoja.

Tiedostojen poiston jälkeen buutataan kone ja buutin jälkeen raahataan nuo äsken pois raahatut tiedostot takaisin oikeaan hakemistoon ja käynnistetään Logic Pro X jonka jälkeen plugareiden pitäisi tulla näkyviin.

Koetin tätä kahdella eri koneella ja kummassakin prosessi toimi samalla tapaa ongelmitta joten toivon mukaan jollakin muullakin mikäli ongelmia ilmenee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.