Kävin valokuvaajalla kuvattavana

Blogisti itse. Kuvaaja Ari Lindqvist.

Joitain viikkoja takaperin tori.fi sivustoa selatessa satuin törmäämään mielenkiintoiseen ilmoitukseen jossa valokuvaaja etsi kuvattavia. Koska lähes poikkeuksetta itse olen kameran toisella puolella painamassa liipaisinta eikä itsestä tule juurikaan paljoa kuvia päätin kysellä josko vielä on tarvetta kuvattaville kohteille. Onneksi oli ja allekirjoittanutkin pääsi kuvattavaksi.

Itseäni kiinnosti kuvausmalliksi meno erityisesti kolmesta syystä. Ensimmäinen syy on tietenkin se, että itsestäni ei ole juurikaan asiallisia kuvia vaan pääsääntöisesti satunnaisia kännykkäräpsäisyjä koska tuttavapiirini eivät kovin monet harrasta valokuvausta – tai ainakaan henkilökuvasta. Toinen syy oli se että töissäkin tarvitsin profiilikuvaa ja edellinen oli ajalta jolloin hiukset olivat reilusti lyhemmät joten ihan hyvä oli sitäkin päivittää. Kolmantena syynä oli tietenkin se että pääsen näkemään miten muut valokuvaajat hoitavat kuvaustapahtuman, minkälaisia valaistuksia on käytössä, miten sommittelut jne. hoituu muiden ihmisten tekemänä jotta voin oppia itsekin.

Olin nähnyt Arin ottamia kuvia Flickristä enen kuvaustapahtumaa (käykää katsomassa tämän linkin takaa) joten tiesin ennakkoon että kyseessä on todella osaava kuvaaja.

Kuvaustapahtuma oli kaksiosainen. Ensimmäisellä kerralla kävin paikan päällä, rupattelimme ja katsoimme joitain hänen ottamia kuvia joista sai haettua ideoita minkälaisia kuvia esimerkiksi voisi ottaa. Toisella kerralla sitten oli jo visio mielessäni ja menin vain paikan päälle, kerroin millaisia ajatuksia on ja sitten otettiin kuvia.

Laitetaan tähän vielä muutamat muutkin kuvat nähtäväksi. Kaikki kuvat on siis ottanut Ari Lindqvist ja mikäli kiinnostusta on itsellännekin mennä kuvattavaksi voi häneen olla yhteydessä sähköpostitse osoitteessa [email protected] 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.