Kokkailukeskiviikko: Vegeruokaa uunivuoassa

Valmis ateria

Tämänkertaisena kokkailukeskiviikon ateriana on omaperäisellä nimellä kulkeva vegeruokaa uunivuoassa. Ei siis ole vaikea arvata että en vain keksinyt millä nimellä tätä kutsuisin joten laitoin vain nimen joka edes suuntaa-antavasti kertoo mistä on kyse.

Ateriaan tuli pihvitomaattia, herkkusieniä, kesäkurpitsaa, tofua ja paprikaa. Lisäksi sekaan heitettiin sweet & sour -kastiketta ja cashew-pähkinöitä ja nakattiin sapuska uuniin. Ruoka tuli syötyä jasminriisin kera.

Kokkailu oli tavalliseen tapaan helppoa ja suoraviivaista, aivan kuten miehen elämäkin. Aterian valmistus alkoi pistämällä uuni päälle 175 asteeseen (vai 200 asteeseen, en enää muista). Sen jälkeen oli aika viipaloida tomaattia sopivan kokoiseksi paloiksi uunivuokaan. Tomaattikerroksen päälle viipaloin kesäkurpitsaa ja sen jälkeen herkkusieniä ja paprikaa. Viimeisenä nakkasin noin kourallisen cashew-pähkinöitä seuraksi.

Ateria vuoassa ennen uuniin viskaamista

Pistin ruoan uuniin noin 20 minuutiksi, hieman yli. Sinä aikana kerkesi keittelemään jasminriisit. Riisi kiehuu nopeasti, noin 10 minuuttia, mutta ennen sitä tietenkin veden kiehumiseen meni oma aikansa. Koska ruokaa tuli pidettyä uunissa parikymmentä minuuttia oli sama keittää riisit vasta kun muu ruoka oli uunissa.

Ateria maistui hyvälle, mukavaa vaihtelua pannulla kasvisten paisteluun. Luultavasti tämä on (ainakin omassa mittakaavassani) myös terveellinen ateria eikä hintakaan jää pahaksi. Lisäksi jäljelle vielä jäi paljon tofua, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä eikä paprikakaan mennyt kokonaan tähän joten ateriasta jäi useaksi päiväksi ruokaa ja vielä raaka-aineitakin jäi odottamaan seuraavaa ateriaa varten. Hyvä ja edullinen kotiruoka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.