Kokeilussa: Paulig Colombia Origins Blend -kahvi

Lähikauppojen kahvivalikoimat ovat vuosien mittaan kasvaneet ja monipuolistuneet joka on hyvä uutinen jokaiselle kahvin ystävälle. Jonkin aikaa hyllyissä on ollut saatavana jo Pauligin Colombia Origins Blend -kahvia joka myös blogistin pannuun on tiensä löytänyt.

Kahvi on keskitason tummaa paahtoa ja se on valmistettu 100 % Arabicasta. Pauligin oman tuotesivun (löytyy täältä) mukaan pähkinäisen makuvivahteen kahvi saa Andien kupeessa jopa 2000 km korkeudessa kasvaneista kolumbialaisista pavuista. Aromikkuus on verkkosivujen mukaan 3/5, täyteläisyys 2/5 ja hapokkuus 4/5.

Omaan makuuni tämä on varsin hyvä kahvi jota juo mielellään niin arjessa kuin juhlassakin. Maku on helposti lähestyttävän pehmeä, kitkeryyttä ei ilmene muuta kuin aavistuksen verran jälkimaussa ja vaikka täyteläisyytensä osalta tämä ei ole mikään tuhti kahvi on siinä tarpeeksi tuntua eikä maku kallistu vetisyyden puoleen. Ehdottomasti niitä kahveja joita voin kuvitella ostavansa useammankin kerran kodin kahvihetkiin.

3 thoughts on “Kokeilussa: Paulig Colombia Origins Blend -kahvi”

 1. En tiedä minkälainen kahvin juoja olet, muttet näköjään ole tarpeeksi perehtynyt kahvien makuun ja jauhatukseen. Tekstisi vaikuttaa siltä että sinulle olisi maksettu kahvin kehumisesta. Pauligin Colombia kahvi ei nimittäin ole hintansa arvoista, aivan yli kallista kahvia. Maku, aromikkuus aivan olematon. Kahvi on hirveän vetistä ja paahto aste ei todellakaan vastaa 3 vaan enemmänkin 1-2 paahto asteen väliltä eikä kahvin maussa ole mitään pähkinäisiä vivahteita. Paulig jauhattaa kahvinsa edelleen huonosti, jonka vuoksi aromikkuus, maku jäävät olemattomiksi eikä papujen laatu tunnu maunsa vuoksi olevan sitä mitä väitetään. Olen juonut monien eri merkkien erilaisia kahveja, eri paahto asteilta ja tähän mennessä Pauligilla ovat kaikki kahvit olleet mauttomia, vetisiä. Arvid Norqvistin kahvit ovat oikeasti laatu kahveja, niissä on aromit, maun täyteläisyys kohdallaan. Esimerkiksi Arvidin Eco kahvissa on oikeasti sitruunan makua, solidissa karamellin makua. Pauligin kahveissa väitettyjä makuja ei löydy vaan ne kaikki maistuvat hyvin samalta perus kahvilta.

 2. En tiedä minkälainen kahvin juoja olet, muttet näköjään ole tarpeeksi perehtynyt kahvien makuun ja jauhatukseen. Tekstisi vaikuttaa siltä että sinulle olisi maksettu kahvin kehumisesta. Pauligin Colombia kahvi ei nimittäin ole hintansa arvoista, aivan yli kallista kahvia. Maku, aromikkuus aivan olematon. Kahvi on hirveän vetistä ja paahto aste ei todellakaan vastaa 3 vaan enemmänkin 1-2 paahto asteen väliltä eikä kahvin maussa ole mitään pähkinäisiä vivahteita. Paulig jauhattaa kahvinsa edelleen huonosti, jonka vuoksi aromikkuus, maku jäävät olemattomiksi eikä papujen laatu tunnu maunsa vuoksi olevan sitä mitä väitetään. Olen juonut monien eri merkkien erilaisia kahveja, eri paahto asteilta ja tähän mennessä Pauligilla ovat kaikki kahvit olleet mauttomia, vetisiä. Arvid Norqvistin kahvit ovat oikeasti laatu kahveja, niissä on aromit, maun täyteläisyys kohdallaan. Esimerkiksi Arvidin Eco kahvissa on oikeasti sitruunan makua, solidissa karamellin makua. Pauligin kahveissa väitettyjä makuja ei löydy vaan ne kaikki maistuvat hyvin samalta perus kahvilta.

  1. Moi! Kiitos kommentista. Olen kahvin juojana varsin tavallinen, ostelen eri kahveja ja juon milloin mitäkin ja moni kahvi maistuu ainakin itselleni hyvältä arjessa.

   Valitettavasti itselleni ei makseta kahvien kehumisesta eikä muidenkaan tuotteiden kehuista ja kaikki täällä blogissa testaamani ja arvostelemani tuotteet (kahvit, hifi-laitteet yms.) on omalla rahalla ostettuja. Mikäli tilanne jossain vaiheessa muuttuu niin silloin tietenkin postaukseen mainitsen jos olen tuotteen saanut ilmaiseksi koska muutoin se tuntuisi epäeettiseltä.

   Paahtoasteista en osaa tarkemmin sanoa, katson ne paketin kyljestä ja se voi olla pielessä tai sitten kohdallaan.

   Mitä taas kahvin hintaan tulee niin en itse koe sitä ylihintaisena – tosin en näe muissakaan asioissa asioita ylihintaisena. Jokainen tuote maksaa sen mitä se maksaa ja jokainen ostaa tai on ostamatta sen mikäli hinta vastaa omaa käsitystä sopivasta.

   Lähtökohtaisesti pidän muutenkin matalia hintoja monessa markkinasegmentissä ongelmallisena sillä mikäli kuluttajahinnat missä tahansa tuotteessa poljetaan alhaiseksi tarkoittaa se automaattisesti sitä että jossain vaiheessa tuotantoketjua joudutaan jollekin maksamaan vähän. Hintapoljenta johtaa myös helposti epäeettisiin työskentelyoloihin ja työskentelytapoihin sillä jos lopputuotteesta ei olla valmiita maksamaan kohtuulista hintaa niin tuotteita teetetään siellä missä moniin eettisiin kysymyksiin ei välttämättä juuri huomiota kiinnitetä.

   Vaikka hinnat eivät olisi matalat ei se tietenkään automaattisesti tarkoittaisi että kaikki tuotantoketjussa saisivat asiallisen korvauksen työstään, mutta ainakin siihen on realistisemmat mahdollisuudet kuin poljetun hintaluokan tuotteissa. Mutta kuten aina, ostaja itse määrittää sen mitä pitää hintansa väärtinä ja mitä ei. Itse olen pitänyt nämä hintansa väärtinä.

   Arvi Nordqvistin kahveja tulee aina toisinaan ostettua ja ne onkin kyllä omaankin makuun yleensä olleet toimivia. Pidän kuitenkin myös näistä Pauligin kahveista, mutta kuten aina, makuasiat on makuasioita 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.