Perjantaipullo: Birra Antoniana Portello Golden Ale

Birra Antoniana Portello Golden Ale on 6.5 % vahvuinen ale. Katkeroita oluessa on 17.0 EBU ja kantavierrettä 16.3 °P. Vahvuutensa vuoksi olutta myydään Suomessa ainoastaan Alkoissa joissa se on ainakin tätä kirjoittaessa vielä erikoiserävalikoiman tuote. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta.

Ulkoisesti oluen etiketti on tyylikäs ja houkutteleva. Tuoppiin kaataminen sujuu helposti sillä olut ei vaahtoa juuri lainkaan ja pinnalle muodostunut vaahtoa katoaa myös nopeasti pois. Tuopissa erottaa oluen varsin vaaleahkon meripihkaisen värin joka saa oluen näyttämään harhaanjohtavasti suhteellisen vedellä laimennetulta. Tuoksu oluessa on hieman tunkkainen mutta hunajaisen aromikas.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Makukenttään nousee suoraan miellyttävä hunajainen ja hedelmäinen aavistuksen verran imeläkin maku joka houkuttelee ottamaan heti perään jo toisenkin kulauksen. Maku on alussa olevan hennon pistävyyden jälkeen miellyttävän rauhallinen ja sopivan pehmeä. Varsin hyvä olut omaan makuuni.

Musiikiksi tämän kanssa toimii hyvin mm. X-Perience – Magic Fields tai Angelzoom – Fairyland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.