Keikat: Amaranthe, Apocalyptica ja Sabaton @ Hartwall Arena 2019-11-23

Sabatonin keikalla nähtiin pyroja

Viime viikonloppuna olin jälleen keikalla. Jyväskyläläinen kaverini kyseli josko lähtisin hänen ja muun porukkansa mukaan katsomaan Hartwall Arenalle Sabaton-nimistä ruotsalaista metalliyhtyettä. Kyseistä bändiä en ole koskaan kuunnellut mutta toki yksittäisiä biisejä sieltä täältä kuullut joten suhtellisen pystymetsäläisenä sinne tuli lähdettyä. Ajattelin kuitenkin lähteä matkaan jotta pääsee näkemään josko se livenä iskisi.

Ensimmäisenä lämppärinä esiintyjälle oli niin ikään ruotsista saapuva Amaranthe, tuo melodisen metallin lahja maailmalle jota eräs kaverini on kuvannut suhteellisen osuvasti termillä euroviisumetalli. Kyseessä on siis varsin popahtava metallibändi jota itse kovasti diggailen ja jonka koko tuotanto löytyy myös levyhyllystäni. Tämä oli varmaankin se suurin syy miksi edes koko keikalle innostuin matkaan lähtemään.

Toisena lämppärinä oli kotimainen Apocalyptica joka siis soittelee heviä selloilla. Ihan menevää settiä.

Elize Rydin ja Amaranthen energisyys ei voi olla menemättä tossun alle.

Keski-iän lähestymisen havaitsee helposti siitä että olin keikalla istumapaikalla. Myönnettäköön että en olisi itse ostanut istumapaikkaa jos olisin itse lippuja ostanut sillä tuntuu jotenkin hieman koomiselta mennä katsomaan metallibändien keikkoja istualteen. Vähän sama fiilis kuin menisi Michelin-ravintolaan ja söisi pahvilautaselta ateriansa. Yhtä kaikki, istumapaikalta näki hyvin ja oli toimiva elämys tästäkin huolimatta.

Mitä taas itse keikkaan tulee, keikka oli erinomainen. Amaranthe oli energinen ja pop kuten odottaa saattoi, Apocalyptica oli sitä mitä heiltäkin osasin odottaa ja ihan toimivaa menoa vaikka en itse heidän musiikkiaan juurikaan kuuntele ja viimeisenä esiintynyt Sabaton toimi livenä aivan loistavasti. Keikka oli todella hieno audiovisuaalinen spektaakkeli, yleisö oli hyvin mukana, kappaleet runnoivat eteenpäin tasaisen varmasti kuin taistelijat talvisodassa eikä mitään pahaa sanottavaa keikasta jäänyt. Menin keikan jälkeen myös myyntitiskille ostamaan muutamat Sabatonin levyt että näihinhän täytyy tutustua kotonakin aivan ajatuksen kanssa.

Koska olin istumapaikalla ja sangen kaukana pistän vain muutaman kuvan keikalta tähän koska kovin hyviä ja tunnelmallisia otoksia ei juurikaan saanut. Vaihteen vuoksi laitan myös värillisenä kuvat. Lähelle ei päässyt zoomaamaan koska omistamani objektiivi ei ole kovinkaan pitkäzoominen. Kaikki kuvat on otettu Fujifilm X-T2:lla käyttäen Fujinon F/2.8-4.0 objektiivia.

Lähiviikkoina sitten tulee Kauniin Kuolemattoman ja Voidfallenin keikkakuvat joten tämä postaus tuli vain tähän väliin.

Amaranthe
Amaranthe
Apocalyptica
Apocalyptica ja Elize Ryd
Sabaton otti lavashowsta ilon irti
Sabatonin pyrot olivat tyylikkäät

Leave a Reply

Your email address will not be published.