Perjantaipullo: Sonnisaari Mulkero Porter

Oulussa majaansa pitävän Sonnisaaren panimon Mulkero on mieto 5.5 % vahvuinen porter. Katkeroita oluessa on 49.0 EBU ja kantavierrettä on 14.9 °P. Olutta myydään Alkojen erikoiserän tuotteena. Lisää tietoa oluesta löytää mm. Alkon nettisivuilta (lue täältä).

Etiketti on mielenkiintoinen ja nimikin jää helposti mieleen joten plussaa siitä. Oluen aukaistua erottaa hienoisesti porterin tuoksun joka säilyy yhtä mietona myös tuoppiin kaadettuna. Tuoppiin kaatessa kaunis lähes musta väri pääsee hyvin esille. Vaahtoaminen on maltillista eikä ylitse kuohumisen kanssa tarvitse olla varovainen.

Suutuntuma on puolitäyteläinen ja kepeä ja mausta löytää helposti hennon paahteisen maltaisen tunnun. Kuten muissakin tähän mennessä maistamistani vähäisen alkoholitilavuuden portereissa on harmillisesti tässäkin tunne että vahvempaa tuntumaa jää kaipaamaan. Miedot porterit ovat olleet yleensä juomakelpoisia oluita – kuten myös tämäkin – mutta ne eivät pääse silti täysin oikeuksiinsa ilman vahvempaa otetta. Kyllä tämän juo ja siitä pystyy nauttimaankin mutta oma mieltymykseni portereiden osalta nojaa tuhdimpiin suuntiin.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin mm. The Wraith – Barbed wire somber tai Skeletal Family – Promised land

Leave a Reply

Your email address will not be published.