Perjantaipullo: Mallaskoski Jeriko Wild Ale

Jeriko Wild Ale on kotimaisen Seinäjoella majaansa pitävän Mallaskosken panimon erikoisolut jota löytyy Alkoissakin tätä kirjoittaessa ainoastaan erikoiserän tuotteena. Alkoholitilavuutta oluessa on 5.6 %, katkeroita on 9.60 EBU ja kantavierrettä 12.9 °P. Lisää tietoja löytää oluesta Alkon sivuilta (lue täältä) tai Mallaskosken panimon kotisivuilta (lue täältä).

Oluen aukaistua ja tuoksuun tutustuttaessa ensimmäisenä mielikuvana syntyi siman tuoksu. Tarkemmin nuuhkaistessa mielikuva muuttui ja esiin nouseva tuoksu toi mieleen skumpan. Useamman kerran nuuhkaistessa pulloa mielikuva skumpasta oli ja säilyi. Tuoppiin kaadettua skumppamainen vivahde katosi ja jäljelle jäi kirpakka alen tuoksu. Kaadettaessa pinnalle muodostui kevyesti vaahtoa joka nopeasti hävisi pinnalta pois.

Oluen kullankeltainen väri ja samea olemus ei omaa silmääni erityisemmin miellytä, tämä tosin ei ole yllätys sillä en ole ainakaan tähän mennessä ollut sameiden oluiden ulkonäön ystävä – ehkä siksi että siitä tulee lähinnä kilju mieleen. Mene tiedä.

Suutuntuma on keskitäyteläinen, raikas ja voimakkaan sitruksinen. Maussa on ainoastaan miedosti humalaa ja olut on hieman hapan. Maku on suhteellisen voimakas, väkevä ja persoonallinen joka ei kuitenkaan omaan makumieltymykseeni ole paras mahdollinen. Ei tämä missään nimessä huonokaan olut ole, kyllä tätä helposti silti voi tuopillisen nauttia.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin mm. Gomez – Get myself arrested tai The Bees – Listening man.

Leave a Reply

Your email address will not be published.