Perjantaipullo: Tuju Pyöveli Imperial Stout

Pyöveli on lappeenrantalaisen panimoyhtiö Tujun 9.2 % vahvuinen imperial stout. Katkeroita oluessa on 83.0 EBU ja kantavierrettä 22.5 °P. Lisää tietoa oluesta löytää Alkon sivuilta (lue täältä) ja lisää tietoa Panimon omilta sivuilta (lue täältä). Olut on tätä kirjoittaessa ainoastaan saatavana Alkon erikoiserän valikoimassa.

Pulloa katsoessa huomaa helposti tyylikkään etiketin. Synkän, mutta tyylikkään. On ilahduttavaa havaita että pienpanimot panostavat useasti etiketeissään visuaaliseen tyyliin ja sitä kautta myös erottuvat joukosta mieleepainuvasti.

Pullon aukaistua löytää perinteisen portterin tumman tuoksun joka tuoppiin kaadettua pääsee paremmin esiin. Tuoppiin kaataminen on helppo ja nopea operaatio sillä olut vaahtoaa todella vähän eikä pinnalle muodostunut vaahtokaan säily pitkään seuralaisena.

Suutuntuma on rikas ja täyteläinen. Makukenttä on monipuolinen ja siitä löytää niin suklaista vivahdetta kuin myös kahviakin. Paahteisuus nousee hyvin ja tasapainoisesti esiin eikä voimakas humalointi käy missään vaiheessa liiallisen dominoivaksi makukentässä.

Pyöveli on varsin erinomainen tuttavuus ja ansaitsee tulla Suosituksia-sivulleni muiden suositusoluiden joukkoon.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti mm. kappaleita Belle & Sebastian – I want the world to stop tai The Sudays – Here’s where the story ends.


Leave a Reply

Your email address will not be published.