Uusi levy ulkona!

Uuden levyn kansitaide

Uusi Painless Destiny albumi on vihdoin julkaistu ja kuunneltavissa Spotifyssä, iTunesissa, Apple Musicissa, Google Musicissa, Bandcampissa sekä monessa muussa eri palvelussa. Mikäli käytössäsi ei ole mitään maksullista musiikin striimauspalvelua on Bandcamp paikka josta levyn voi käydä kuuntelemassa ilman mitään maksua kokonaisuudessaan. Albumin löytää täältä.

33 minuuttiseksi muodostuneen levyn kappalelista on seuraava:

  1. Isolated, My Solitude
  2. Swansong
  3. Crestfallen
  4. Forgiven
  5. Sleepless, Restless
  6. Silent Scene
  7. Ballad of Elizabeth Bennet
  8. Birds of Frozen Lake
  9. Forever Burning Candles

Albumi on jo seitsemästoista ja yhä samalla vanhalla tutulla linjalla jatketaan eli siten että mikä tahansa levyn kappaleista menisi mille tahansa aikaisemmalla levylle. Tällä artistinimellä tehtävät julkaisut on aina sovittava siihen muottiin ja jos haluan tehdä erilaista musiikkia teen sitten sen eri artistinimellä. Itseäni kuuntelijana harmittaa jos bändit joista olen pitänyt muuttuvat liian paljon ja siihen suuntaan mikä ei enää itselle uppoa joten ainakaan tällä artistinellä ei suuria muutoksia ole tulossa ellei mieli joskus muutu 😀

Levyn nimeksi muodostui Swansong alkuperäisen työnimen Swansong for the fallen sijaan. Käytännön syyt nimen muutokselle olivat varsin pragmaattiset; levyn nimen sovittaminen kansitaiteeseen itseäni miellyttävällä tavalla ei vain onnistunut joten lyhensin nimen niin levystä kuin kappaleestakin. Levyn alkuperäisen nimen monitulkinnallisuuttakin tuli mietittyä tovi jos toinenkin, mutta lopulta pragmaattiset syyt johtivat muutokseen.

Suurin muutos levyssä aikaisempiin nähden on pianosoundi ja metodi miten se on äänitetty. Aikaisemmat levyt on tullut käytettyä softapohjaisia pianoplugareita, mutta tämän levyn tapauksessa pianon äänet on otettu sähköpianostani (Kawai CN37, lue täältä).

Sävellysprosessi oli samanlainen kuin ennenkin, eli viisioktaavisella Korg Microstationilla kappaleet Logic Pro X:ään käyttäen softaplugareita (exs24 + Logicin vakiopianosoundit). Suurin muutos prosessissa tuli seuraavassa vaiheessa missä virittelin läppärin Kawai CN37:aan kiinni. Läppäri meni USB-C:stä pianon USB-B liitäntään suoraan kaapelilla. Tämän jälkeen pianoon tuli pistettyä USB-tikku ja käytettyä pianon omaa tallennustoimintoa. Läppäriltä valmiit sävellykset tuli pistettyä playllä soimaan pianon kautta ja piano tallensi soiton suoraan audioraitana WAV-muotoisena USB-tikulle.

Tikulta kappaleet tuli siirrettyä koneelle ja lähetettyä miksaukseen ja masterointiin kaverilleni. Levyn on miksannut ja masteroinut tälläkin kertaa siis kaverini Viljami Roivas, sama mies kuka miksasi ja masteroi edellisenkin levyn. Itse kerroin millaiseksi soundia haluan ja hän sitten toteutti soundin omaa korvaani miellyttävään muotoon. Kannattaa käydä tutustumassa myös hänen omaan settiin jotta YouTubestaa löytyy (katso täältä).

Ei muuta kuin kuuntelun iloa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.