Perjantaipullo: Fix Hellas

Fix Hellas on kreikkalaisen Olympiakí Zythopoiían panimon vaalea 5 % vahvuinen lager. Oluen alkuperäinen panimo on ollut nimeltään Fix jonka vuoksi oluen nimessä vielä kulkee kyseinen nimi mukana vaikka panimo on vaihtunutkin. Historiatietoja oluesta löytää Wikipedian artikkelista siitä kiinnostuneille (katso täältä). Fix Hellasia myydään hyvin varustelluissa marketeissa.

Pullosta oluesta löytää aavistuksen tunkkaisen tuoksun, joka tuopissakaan ei nosta esiin kepeää ja raikasta pohjaolemustaan täyteen potentiaaliinsa. Tuoppiin kaataminen sujuu helposti eikä olut vaahtoa juuri nimeksikään. Pinnalle kaataessa muodostunut ohut vaahto katoaa sieltä myös pois ennen kuin olutta pääsee edes nauttimaan. Kuparinen väri on silmää miellyttävä.

Suutuntuma on keskitäyteläinen hakeutuen jo kuitenkin täyteläisyyden reunamaille. Maku on hienoisesti pistävä ja raikkaan ensituntuman jälkeen hieman kallistuu väljemmille vesille. Ei missään nimessä väljäksi, mutta raikkauden huuma vaihtuu suussa kuitenkin pian jo turvallisen tuttavuuden vakioituneille vesille. Helposti nautittava juomakelpoinen olut.

Musiikkina tämän kanssa menee kepeä iloinen pop-musiikki, mm. Ally Brooke – No good for me tai Mabel – Mad Love.

Leave a Reply

Your email address will not be published.