Mökkeilyä ja talkoita

Allekirjoittanut maalailemassa mökillä. Kuvasta kiitos Mandille.

Taakse jäänyt viikonloppu oli mitä erinomaisin. Perjantai-ilta meni rennosti kotona elokuvaa katsellen, mutta lauantaina heti aamulla suunnistin autoni keulan kohden Lohjaa missä seurakunnalla on mökki. En ole koskaan aikaisemmin kyseisellä mökillä käynyt, mutta navigaattori osasi opastaa suoraan oikean reitin.

Osa hanalaisista eli Helsingin Adventtiseurakuntien Nuorten Aikuisten väestä oli mennyt jo perjantaina mökille, mutta itse jätin menon vasta lauantaille aamulle sillä olin alustavasti sopinut valokuvausreissun perjantai-illalle mutta se kuitenkin peruuntui sään vuoksi ja vaihtui kotona rentoon hönöttämiseen työviikon päätteeksi.

Lauantaina aamulla heti mökille saavuttuani onnistuin sopivasti herättelemään mökillä nukkunutta väkeä. Näppärästi siis pääsin aamupalalle mukaan 😀

Lauantai oli mukava ja rento päivä joka meni yhdessä porukan kanssa hengaillen. Väkeä tuli ja meni pitkin päivää enemmän tai vähemmän ja varmaankin parikymmentä ihmistä kaikkiaan taisi kerralla olla enimillään paikan päällä. Sadetta pukkasi välillä mutta suurimmaksi osaksi sää oli suotuisa ja ulkona pystyi hengailemaan ja käymään lenkillä muiden kanssa yms.

Raamattuakin tuli porukalla tutkiskeltua ja soitettua ja laulettua gospel-kappaleita. Varsin mukava ja rento ilmapiiri mutta silti sellainen että myös mukavia ja rakentavia keskusteluita eri elämän aihepiireistä saatiin aikaiseksi 🙂

Ruokaakin syötiin

Lauantaina ajatuksenani oli että lähden illalla jo kahdeksan maissa ajamaan kotiin, mutta ilta oli niin mukava, meininki hyvä ja keskustelut niin kiehtovia että lopulta kahden jälkeen yöllä olin vasta takaisin kotona. Toki mökille olisi voinut myös jäädä yöksi, mutta en ollut ottanut mitään nukkumiskamppeita ja halusin sunnuntain talkoisiin tulla valmiiksi talkoisiin sopivimmilla vaatteilla.

Sunnuntaiksi sitten tulin vajaaksi yhdeksitoista takaisin mökille talkoisiin. Alunperin olin jo pari viikkoa aikaisemmin näihin talkoisiin ilmoittautnut, mutta ilahduttavasti mökille nuorten aikuisten kanssa tuli muutakin aktiviteettia jonka vuoksi lauantainakin sinne päädyin menemään.

Talkoissa tuli hieman pienemmän porukan kanssa maalailtua mökin kaiteita, rappusia, ikkunanpieliä jne. jossa humahtikin useita tunteja. Käytännössä taisi melkein seitsemän tuntia tultua tehtyä hommia, joten hommaa riitti ja olisi riittänyt vielä paljon lisääkin, mutta ehkä toinen kerta sitten uudemman kerran menemme talkoisiin.

Varsin mukava, rento ja sielua virkistävä viikonloppu jossa pitkästä aikaa tuli tehtyä jotain fyysistäkin hommaa pelkän istumatyön vastapainoksi. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.